En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar de la cunyada d'11 anys a Anglès. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat que s'enfronta a 6 anys de presó per abusar sexualment de la cunyada d'11 anys mentre dormia a Anglès la nit del 15 d'octubre del 2020.

L'acusat era parella de la germanastra de la víctima i, segons ha explicat al judici que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, feia un parell d'anys que vivia amb la família d'ella en un domicili d'Anglès.

El 15 d'octubre del 2020, va estar amb uns amics en un bar de la població però, segons ha dit ell mateix i els testimonis, va decidir anar-se'n abans a casa a dormir perquè l'endemà treballava.

L'acusació pública apunta que entre les onze i mitjanit, va anar a l'habitació on hi havia dormint la seva cunyada, que aleshores tenia 11 anys, i li va començar a fer tocaments: "Sabent que la nena estava dormint i en estat d'inconsciència, es va abaixar els pantalons, li va abaixar el pijama a la menor i li va tocar els genitals". Això va fer, segons la fiscalia, que la nena es despertés.

La petita va sortint corrent de l'habitació i va anar a buscar la seva mare, que estava al menjador. La dona ha explicat que va arribar "molt nerviosa" i dient-li que volia que el processat marxés. Quan la mare li va preguntar què havia passat, la nena li va confessar: "El vaig fer fora de casa".

L'acusat nega els fets. Segons ha declarat al judici, estava dormint quan, de sobte, la seva sogra el va despertar recriminant-li que li havia fet tocaments a la nena i fent-lo fora de casa. "Amb el cor a la mà, jo no faria mai una cosa així", ha dit.

La seva defensa sosté que la mateixa mare de la menor va reconèixer que la nena era una "mentidera patològica" i al·lega que no hi ha proves per condemnar-lo. Segons la lletrada, hi ha altres motivacions a la suposada baixada de rendiment acadèmic de la menor o a la simptomatologia compatible amb estrès posttraumàtic que van detectar els psicòlegs com ara que havia estat víctima de bullying a l'escola o que no tenia massa relació amb el seu pare.

La fiscalia l'acusa d'un delicte d'abús sexual a menor de 16 anys i demana 6 anys de presó. La menor no ha declarat al judici i el tribunal visionarà l'exploració que li va fer l'equip d'assessorament tècnic penal com a prova preconstituïda. La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

No és el primer judici per delictes sexuals al qual s'enfronta l'acusat. El novembre passat, la secció tercera de l'Audiència el va absoldre de violar una adolescent tornant de festa a Anglès el 2017. La fiscalia sol·licitava aleshores una condemna de 13 anys de presó.

La causa girava al voltant de dues versions totalment oposades. La del processat, que va negar els fets, i la de la menor, que aleshores tenia 14 anys, i que al judici va declarar que l'havia violada de matinada en una zona propera a l'institut.

La sentència va absoldre l'acusat perquè el "dèficit probatori" del cas era tan "notori" que no permetia fer decaure la presumpció d'innocència. Tot i que la víctima va trigar tres anys a denunciar-lo, el tribunal va lamentar que no se citessin testimonis, ni s'haguessin aportat informes psicològics o converses de WhatsApp que podrien haver avalat la versió de l'adolescent.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS