En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El concert dels 10 anys de gira de Joan Dausà al festival Strenes de Girona. / Foto: Ariadna Reche (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival Strenes ha tancat l’onzena edició amb prop de 20.000 espectadors a Girona i un increment de públic provinent de Barcelona.

Durant el balanç, l’organització ha destacat que això s’ha traduït en més pernoctacions a hotels i més àpats als restaurants de la ciutat.

El festival dedicat a les estrenes musicals a casa nostra ha engegat enguany l’extensió a Barcelona. Va començar dijous passat amb el concert de Blaumut al Palau de la Música i continua dissabte amb l’Strenes Urbana a l’antiga fàbrica Estrella Damm. El 26 de maig Julieta presentarà el nou disc a la sala Paral·lel 62. 

Els dobles concerts de Joan Dausà divendres i d’Els Amics de les Arts dissabte a l’icònic escenari de les Escales de la Catedral de Girona, amb totes les entrades venudes, van cloure l’apartat gironí de l’onzena edició del festival Strenes.

En total el certamen que acull les estrenes musicals del país tanca aquesta primera fase amb 15.200 entrades de pagament i 4.300 persones convocades als concerts d’entrada lliure. Unes xifres similars a les de l’any passat.

 A aquestes bones xifres s’hi sumen els resultats d’una enquesta telemàtica feta al públic assistent al festival, que mostren que el 30% dels assistents provenen de l’àrea de Barcelona, el 65% de comarques gironines i la resta de Tarragona i Lleida.

Aquestes dades demostren, segons els organitzadors, que l’Strenes és un festival plenament consolidat a tota la demarcació i apunten un augment de la presència d’espectadors provinents d’altres territoris de cara a edicions futures.

De les dades obtingudes també s’extreu que dos de cada cinc persones enquestades de públic de fora de Girona s’allotja a la ciutat amb motiu de l’assistència al festival. D’aquestes persones, dues de cada deu s’han quedat més d’una nit.

Amb tot, i com sol ser habitual, la restauració és un dels beneficiats de la presència del festival Strenes a Girona. Segons l’enquesta, nou de cada deu persones enquestades han sopat abans o després del concert del festival en un dels restaurants de la ciutat.

Una altra dada destacable és que la programació de concerts a altres barris de la ciutat ha estat “un encert”. Igual que les xerrades als instituts gironins a càrrec de les cantants Suu i Scorpio, que han estat tot un èxit, fet que pronostica que aquesta activitat es podrà engreixar de cara a pròximes edicions.

Per acabar, la dada més rellevant i positiva per l’Strenes és que nou de cada deu persones enquestades asseguren que l’any vinent tornaran al festival.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS