En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona ha començat aquesta setmana les obres per instal·lar plaques fotovoltaiques en equipaments municipals del barri de Girona Est.

En un primer moment es col·locaran els panells al pavelló municipal de Vila-roja i, un cop finalitzin els treballs a l'equipament esportiu, s'iniciaran les actuacions a l'escola de la Font de la Pólvora.

"L'objectiu és que els edificis puguin produir part de l'electricitat que consumeixen per avançar cap a un model energètic més sostenible i respectuós amb el medi ambient", explica el consistori.

En el cas del pavelló de Vila-roja, el consistori instal·larà 216 plaques a la coberta de l'edifici, que té una superfície útil aproximada de 1.806 m2. El sistema estarà connectat a la xarxa interior de l'equipament, per a l'autoconsum individual, i l'energia restant s'injectarà a la xarxa pública. S'estima que en conjunt es produeixin anualment 115.743 kWh d'electricitat i que es redueixin 37.150 kg de CO2 a l'any.

Pel que fa al centre escolar de la Font de la Pólvora, l'edifici comptarà amb 180 panells solars repartits en una superfície útil aproximada de 1.488 m2. Es calcula que cada any produiran uns 89.039 kWh d'electricitat, fet que suposaria una reducció d'aproximadament 28.580 kg de CO2 anuals.

A més, les plaques que s'instal·laran són de modalitat compartida i permetran, sense haver de realitzar una connexió física, traslladar la producció excedent d'energia en altres equipaments o habitatges propers de menys de 500 metres de distància.

Alhora, aquest sistema permetrà fer front a la pobresa energètica, ja que un percentatge de la producció d'energia es podrà destinar a habitatges de protecció social o de famílies vulnerables ubicats a la zona.

A banda de les obres en aquests dos equipaments, l'Ajuntament ja va instal·lar dins el mateix contracte plaques solars al Mercat del Lleó i preveu fer-ho properament també a la Piscina Municipal de Santa Eugènia - Can Gibert del Pla.

Les actuacions que comencen ara tenen un cost de 148.558,97 euros i van a càrrec de Conectividad y Comunicaciones CONCOM, SA, empresa que també s'encarregarà del manteniment de les plaques durant tres anys per un import de 2.268,75.

En total, el contracte dels dos equipaments ascendeix a 150.827,72 euros i té una durada de tres anys i vuit setmanes.

La intervenció s'emmarca dins el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible de Girona pel foment de les fonts d'energia renovables i les tecnologies de millora de l'eficiència energètica.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS