En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

L'home detingut a Salt que tenia vigent una ordre internacional de detenció per extradir-lo al Marroc. / Foto: Policia Nacional i Mossos d'Esquadra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han detingut a Salt un home reclamat per les autoritats marroquines, que tenia en vigor una ordre internacional de detenció per extradir-lo al país d'origen i que estava fugit des del 2021.

Se l'investiga per haver comès presumptament delictes relacionats amb el tràfic de drogues, la falsificació de documents i la pertinença a organització criminal.

Per tot això, se li demanen més de deu anys de presó.

La investigació d'aquest cas es va iniciar a l'abril, quan la Interpol va alertar a la Policia Nacional de la possibilitat que el fugitiu s'amagués a Girona i van començar les tasques de recerca i captura. Fruit de les diligències de recerca entre els diferents cossos policials actuants, es va localitzar l'home a Salt i es va detenir.

En el moment de la detenció, el reclamat internacional va ser sorprès mentre pernoctava en un establiment hoteler. L'home va oposar resistència i va intentar fugir abans que els agents dels Mossos d'Esquadra poguessin atrapar-lo.

A l'ordre internacional de detenció emesa per la Interpol figurava la pertinença del reclamat a una xarxa criminal dedicada al trànsit internacional d'estupefaents per transportar droga a bord de llanxes a canvi de diners, incriminant aquesta persona en quatre operacions a gran escala des del Marroc amb destí final a Espanya.

Després de la detenció, es van practicar diverses actuacions de cooperació policial internacional per aconseguir tramitar l'extradició. El detingut ha passat a disposició judicial al Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, qui n'ha decretat l'ingrés a presó.

A més, la Brigada Provincial d'Estrangeria de la Policia Nacional ha obert un expedient d'expulsió al detingut per trobar-se en situació irregular.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS