En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge promocional del festival benèfic 'Girona en moviment'. / Foto: Fundació Oncolliga Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El festival 'Girona en moviment' neix amb la voluntat de "crear lligams entre la dansa i la salut" i acostar la dansa als gironins en totes les seves vessants.

Al mateix temps, també vol recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

Entre els noms que impartiran les classes destaca el ballarí Marc Balló, actualment membre de la companyia alemanya Landes-theater Detmold; la ballarina i coreògrafa Sandra Marín i Gerard Arlandes, assessor filosòfic i de tècniques corporals per a professionals i empresaris de tots els camps a universitats i institut d’Alemanya, Suïssa i Espanya.

El tret de sortida serà una conferència sobre dansa i salut aquest dijous al CaixaForum a càrrec de Laura Llacuna, doctora en biomedicina, coach en salut i psiconeuroimmunòloga. A la conferència es parlarà de la dansa com un art sanador i una teràpia integrativa, incidint en els beneficis físics i mentals que aporta la seva pràctica.

El fet que les escoles Cont-class i The Classical Ballet School cedeixin els espais permetrà que tot el que es reculli amb les inscripcions es "destini íntegrament a l’Oncolliga”, ha explicat David Rodríguez. El preu del taller de dansa amb el ballarí Marc Balló és de 10 euros, mentre que els cursos intensius de clàssic, contemporani i tai-txi tenen un preu de 60 euros cadascun, amb un descompte del 25% per a alumnes de les dues escoles col·laboradores. Encara hi ha places disponibles per a tots els cursos.

El plat fort del festival seran els dos espectacles de dansa benèfics que permetran veure sobre l’escenari ballarins professionals de gran nivell, molts d’ells catalans que estan triomfant en com-panyies d’arreu d’Europa.

D’una banda, el divendres 7 de setembre a l’Auditori de la Mercè (21h), es representarà l’espectacle La Piazza, una producció de dansa i música en directe per a tota la família. El grup musical italià ASSURD i quatre ballarins internacionals (Luke Prunty, Francesca Ciaffoni, Alessandra la Bella i Reginald Lefebvre) són els artífex d’aquest espectacle, nascut de la fantasia del conegut corèograf Mauro Bigonzetti.

El festival es clourà el diumenge 9 de setembre (19h) a l’escenari del Teatre Municipal, amb la gala benèfica Catalunya dansa contra el càncer. La gala ofereix als amants de la dansa l’oportunitat de gaudir del talent de ballarins catalans de renom que estan ballant activament en les més prestigioses companyies internacionals. Alguns dels artistes participants són Alba Victòria Nadal, Yvone Slingerland, Carlos Romero, Roger Cuadrado, Debora Maiques, Aleix Mañé, Alexandra Urcia, Anna Roura i Ada Gonzá-lez.

Més enllà dels escenaris, el festival 'Girona en moviment' també estarà present al carrer amb dues tardes de tallers i actuacions gratuïtes a la Plaça de Catalunya. Serà el divendres i dissabte, de les 19.00h fins a les 21.00h , amb exhibicions de diferents disciplines.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS