En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos participants en una dinàmica per definir el nou Trueta. / Foto: Departament de Salut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 20 de març el Departament de Salut obria un qüestionari en línia obert a tota la ciutadania perquè ajudessin a definir com havia de ser el nou hospital Josep Trueta.

En aquestes preguntes es demanava a la gent que prioritzessin determinats aspectes en la mobilitat exterior, la zona de recepció, les sales d'espera, les consultes i zones de procés, les habitacions i altres temes vinculats a les noves tecnologies, la intimitat i la llum natural.

En aquest qüestionari, que es va tancar el 24 d'abril, hi van participar 1.564 persones.

De totes elles, se'n van seleccionar una seixantena per fer una dinàmica participativa que es va fer aquest dimecres a la tarda. Els participants han estat persones que en el qüestionari van manifestar que volien formar part d'aquests grups focals i també representants d'entitats socials i de l'àmbit de la salut del territori.

Els participants es van dividir en quatre subgrups d'unes 15 persones. Cada un d'ells van debatre alguns dels aspectes que ja s'havien posat de relleu en el qüestionari per aprofundir-hi.

La dinàmica es va dividir en tres eixos: un sobre els espais d'acollida (zones de recepció, d'informació i sales d'espera), un segon eix amb els espais d'atenció (consultes, habitacions o zones de proves) i el tercer sobre aspectes transversals i no assistencials (mobilitat, aparcament, espais exteriors i altres).

A partir d'aquest procés, el Departament ha volgut detectar algunes de les prioritats que tenen els usuaris a partir de la seva experiència que tenen com a pacients o acompanyants a l'hospital. D'aquesta manera, la gent podia oferir propostes de millora per al nou hospital que repercuteixin en el disseny i estructura que ha de tenir el centre.

Ara, es recolliran totes les propostes i des de la Regió Sanitària de Girona intentaran incorporar-hi la veu ciutadana en el projecte del nou Trueta per aconseguir que sigui un centre amable per a la gent que el fa servir.

En paral·lel, la regió segueix treballant amb la participació de professionals sanitaris. Fa un any es va crear l'equip impulsor, que va dividir els processos de participació en funció dels serveis i les unitats que hi ha a l'hospital.

En total s'han fet nou processos (quatre d'ells estan en curs) i han seguit la mateixa metodologia que en el procés ciutadà: un primer qüestionari telemàtic i un grup focal posterior. De moment s'han rebut més de 1.200 respostes en les preguntes fetes als treballadors i més de 150 sanitaris han participat en els grups focals.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS