En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller El Homrani, al fons, durant la visita als participants del programa Noves Oportunitats a Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Noves Oportunitats és un recurs per a fer front a l’abandonament escolar prematur a través d’actuacions integrades d’orientació, formació, acompanyament i inserció laboral.

Està destinat a joves entre 16 i 24 anys que no estan escolaritzats i que en alguns casos manifesten dificultats per integrar-se als ensenyaments post obligatoris o al mercat laboral.

Actualment aquest centre gironí compta amb 111 participants, inscrits al programa de Garantia Juvenil i donats d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya. El Govern ha destinat 2,6 milions d'euros al projecte d'aquest espai per al període 2018-2020.

El Centre de Noves Oportunitats de Girona, impulsat conjuntament des de la Fundació Oscobe i la Fundació Intermèdia, ha posat en marxa la segona edició del programa per orientar, formar i acompanyar a joves que no estudien ni treballen (els coneguts com a 'ni-ni') que es troben en una situació de vulnerabilitat.

En la primera edició (2015-2017) hi van participar un total de 429 joves, dels quals 191 van trobar feina i 34 van tornar a estudiar.

Per a aquesta segona edició, s'han creat itineraris formatius basats en competències bàsiques i preparació per al retorn al sistema educatiu; competències transversals i formació certificada en deu famílies professionals entre les quals hi ha administració i gestió, hostaleria i turisme o imatge personal, entre d'altres.

L'entrada al programa, que es podrà fer fins a mitjans de juny del 2019, inclou una fase d'orientació per definir el projecte vital de cada jove i aconseguir que recuperin l'autoestima i confiança en ells. Seguidament, se'ls ofereix formació i un seguiment tutorial.

El programa acaba quan els participants han tornat al sistema educatiu o al món laboral si bé durant els següents quatre mesos se'ls continua oferint suport.

Els joves han rebut aquest dimecres la visita del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que ha posat el programa com a exemple del que s'ha de fer per oferir noves oportunitats a col·lectius en situació de vulnerabilitat. "No només forma i capacita professionalment, sinó que també permet vincular els joves a l’entorn comunitari, que és qui obre les oportunitats de feina i d’interaccions socials positives", ha dit.

En aquest sentit, ha explicat que des del Departament d'Ensenyament i la Direcció General d'Atenció a la Infància s'ha treballat en el disseny del programa i ha anunciat que es reservaran unes places per incorporar joves migrats sense referents familiars que puguin requerir un programa d'aquestes característiques.

Finalment, el conseller també ha explicat que la visita a la demarcació li permet també agrair i reconèixer la feina dels treballadors del departament que "han mantingut les institucions en moments complexos com el 155".

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS