En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Jordi Solé ha guanyat el 56è Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la 'L'any que vaig estimar Ava Gardner' i dotat amb 30.000 euros.

Quan l’any 1990 el Pol Mas veu que l’Ava Gardner ha mort als seixanta-set anys, recorda que la va conèixer durant el rodatge de ‘Pandora y el holandés errante’ a Tossa de Mar a l’hotel familiar Àncora. Un rodatge inoblidable que va suposar el seu pas de la infància a la joventut marcat pel seu amor per l’actriu, que li durarà tota la vida.

El jurat ha destacat que és “un relat deliciós, lluminós, ple de vivències i glamur, amb personatges inoblidables com Ava Gardner, Mario Cabré o Frank Sinatra, en un marc incomparable com és la Costa Brava dels anys cinquanta”.

El 46è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 6.000 euros, l’ha rebut Jordi Solà amb l’obra ‘L’ombra de les hores’. El jurat està integrat per Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font Massot, Pere Gimferrer, Víctor Obiols i Miquel de Palol.

Del llibre de Jordi Solà, el jurat n’ha valorat “el camí metafòric de recerca en la pròpia interioritat que fa el poeta, convertit en un caminant que recorre les sendes de la vida, des de les ombres del pas del temps i la pèrdua, fins a trobar refugi en la paraula”.

El 44è Premi Carles Rahola d’assaig, dotat amb 6.000 euros, ha estat per Josep Muñoz per ‘El jardó d’Epicur’. El jurat ha estat format per Francesc-Marc Álvaro, Mita Casacuberta, Míriam Díez-Bosch, Joaquim Maria Puigvert i Josep Lluch.

L’obra guardonada amb el premi Carles Rahola és una invitació, a partir del filòsof Epicur, a explorar el món dels jardins. Des de la filosofia grega fins a la modernitat, aquest assaig traça “un recorregut pels conceptes de jardí, hort, paradís i natura en autors com Rousseau, Montesquieu, Claude Monet o el filòsof Byung-Chul Han”.

El 38è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil, dotat amb 6.000 euros, ha estat per ‘Cicatrius’, de Sònia Guillén. El jurat està integrat per Dolors Cabrera, Patrizia Campana, David Cirici, Xavier Gual i Anna Pardos (Mixa).

L’obra té com a protagonistes la Maria i la Nerea, dues joves trencades per una mala decisió. Totes dues es coneixen a l’hospital. Allà, a l’habitació que comparteixen, buscaran consol l’una en l’altra i explicaran la seva història. Una novel·la que posa sobre la taula “el problema de la salut mental entre els adolescents”.

El 56è Premi Prudenci Bertrana de novel·la va rebre aquest 2023 un total de 74 originals (l'any passat van ser-ne 70, i l'altre 78); hi havia 65 reculls que optaven al 46è Miquel de Palol de poesia (davant els 59 del 2022 i els 70 del 2021); el 44è Carles Rahola d'assaig va rebre 23 obres (en les anteriors edicions havien estat 22 i 27) i, per últim, el jurat del Ramon Muntaner de literatura juvenil ha hagut d'escollir entre 23 relats (en les dues últimes edicions, havien estat 28 i 33). Els jurats de cadascuna d’aquestes quatre modalitats es va reunir el dia 28 de juny.

La Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona, que publica Grup62.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS