En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La manifestació del personal de Santa Caterina a Girona. / Foto: Ariadna Reche (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els sindicats UGT, CCOO, Satse, Metges de Catalunya i CATAC van convocar la vaga que va començar el 22 de maig i s'ha allargat fins aquest setmana.

Al llarg d'aquest temps, han fet una crida als treballadors de l'hospital Santa Caterina de Salt, la xarxa de salut mental i el sociosanitari a sumar-se a les aturades parcials diàries entre les 9 i les 11 del matí i de les 4 i les 6 de la tarda.

Els comitès denunciaven que els treballadors de la sanitat pública arrosseguen una "situació precària" que encara s'agreuja més en el cas dels que treballen a l'IAS on alertaven de l'existència d'una "doble escala salarial" i la supressió d'un antic complement d'antiguitat arran de la implantació del nou conveni.

Dos mesos després, els tres comitès d'empresa han acordat ajornar "temporalment" la vaga. El motiu és el relleu "imminent" a la gerència. L'actual gerent, Joaquim Casanovas, es jubila i el substituirà Àngels Morales.

Els comitès d'empresa exposen que volen reunir-se amb la nova gerent i esperen que "enlloc d'encendre focs com han fet fins ara, aquest canvi serveixi per apagar-los": "Al senyor Casanovas traslladar-li que no estem contents amb el seu pas per l'IAS perquè considerem que ha tingut una actitud de confrontació i bel·ligerància envers els treballadors".

Segons els sindicats, el fins ara gerent ha estat "l'encarregat d'absorbir i compensar els professionals més antics de l'IAS, així com iniciar una modificació substancial de les condicions de treball per possibles pèrdues futures". "No entenem el motiu d'aquesta actitud i falta de voluntat negociadora, especialment tenint en compte que coneix perfectament quina és la situació laboral dels treballadors de l'IAS", afegeixen.

Així, esperen que Àngels Morales enceti el càrrec "amb bona predisposició i amb voluntat de buscar solucions als conflictes actuals".

Finalment, els comitès subratllen que no renuncien a les seves demandes i adverteixen que reprendran les mobilitzacions si no perceben una "predisposició real" per part de l'empresa d'engegar una negociació per arribar a algun acord "satisfactori".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS