En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La Policia Nacional amb un dels detinguts per integrar una organització criminal dedicada a l'estafa del fill amb problemes. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 'modus operandi' de la banda consistia en fer un enviament massiu de missatges a telèfons mòbils de les possibles víctimes.

A través de missatgeria instantània, es feien passar pel fill del destinatari dient que se li havia espatllat el mòbil i demanant-li contactar a través d'un altra número de telèfon. Aquest, era una número fraudulent utilitzat per l'organització.

Quan la víctima contestava, el suposat fill li demanava diners fent servir diferents excuses. Els imports oscil·laven entre els 3.000 i els 4.000 euros.

L'estafador, per ordir l'engany i evitar que es descobrís l'estafa, argumentava que no podia parlar i que només es podia comunicar a través de Whatsapp.

La Policia Nacional va poder seguir el rastre dels diners enviats per les víctimes, que es distribuïa a través de diferents comptés per intentar evitar que els rastregessin. Tot i això, van estrènyer el cercle al voltant de la banda ubicada entre Banyoles i Salt i han arrestat catorze sospitosos, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra de Banyoles.

Entre els detinguts, un totsl de 14, hi ha el suposat líder de la banda, que des de Banyoles s'encarregava també de reclutar joves d'entre 20 i 30 anys perquè fessin de 'mules', rebent els diners a canvi d'una compensació econòmica.

L'organització tenia els rols repartits i un "esquema piramidal". Les 'mules' serien l'escalafó inferior, després hi hauria els captadors i, finalment, els supervisors que s'encarregaven de recollir els diners provinents de l'estafa.

Les detencions les han fet el grup UDEV de la comissaria de Girona de la Policia Nacional i els arrestos de Banyoles han comptat amb la col·laboració dels Mossos. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

La Policia Nacional fa un seguit de recomanacions per evitar caure en quest parany com ara intentar contactar amb el fill per alguna altra via que no sigui en Whatsapp, sospitar del llenguatge o de les expressions de la persona que escriu i assegurar-se del destinatari a l'hora de fer un pagament via Bizum o transferència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS