En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 89,41% de l'alumnat de continuïtat que s'ha preinscrit en un cicle de grau mitjà ha obtingut una plaça entre una de les opcions que havia demanat, segons ha informat aquest divendres el Departament d'Educació.

El 82,38% han estat en primera petició. Aquest any s'ha ampliat la preinscripció de l'alumnat de continuïtat de 4t d'ESO amb els que han cursat Graduat en Educació Secundària Obligatòria en Centres de Formació d'Adults i els que han cursat primer de batxillerat.

Aquest fet, assegura Educació, explica en gran mesura l'augment de 7.633 sol·licituds més en aquest procés. L'oferta de places de grau mitjà per al curs vinent ha estat de 45.591 i el nombre de sol·licituds de l'alumnat de continuïtat ha estat de 35.930.

Tal com ja va passar en la preinscripció del curs anterior, en formació professional de grau mitjà s'han dut a terme dos processos, el primer per a l'alumnat amb continuïtat, amb l'objectiu de reduir l'abandonament prematur en els estudis, i, el segon, per a la resta d'alumnat.

Educació subratllat que l'1 de juny es van incorporar 148 auxiliars administratius al Departament per donar a suport al procediment de preinscripció. L'objectiu és alleugerir la càrrega dels centres educatius per garantir que tot l'alumnat pugui saber abans de l'inici de curs la plaça assignada i pugui començar les classes des del primer dia.

El procés de preinscripció de la formació professional es fa en paral·lel al del Batxillerat o la universitat. Així, explica Educació, una part important de les places assignades no s'acaben traduint en matrícules reals. L'any passat van ser un 25%, aproximadament. El Departament espera, doncs, que en els propers dies es generin vacants.

Els aspirants que ara hagin quedat en espera de plaça tenen tres possibilitats més per aconseguir-ne, quan tingui lloc la gestió de la llista d'espera el 20 de juliol; en la segona fase d'admissió entre el 25 i 27 del mateix mes (amb assignació de plaça el 31 de juliol) en què poden ampliar les peticions entre els cicles on encara hi ha vacants, o bé a principis de setembre, quan poden optar a les places vacants i fer la matrícula directament al centre.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS