En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera d'Educació, Anna Simó, representants de la conselleria i membres d'USTEC, reunits. / Foto: Maria Aladern (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat USTEC-STEs ha assegurat que mantindrà la convocatòria de vaga del 6 de setembre tot i la reunió amb la consellera d’Educació.

Així ho ha explicat aquest matí la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, tres hores després de la trobada a la seu del sindicat.

“Continuem mantenint la vaga a l'inici de curs, encara amb més fermesa”, ha apuntat Segura, que ha expressat que “ara mateix és cosa del Govern arribar a un acord”.

El sindicat ha lamentat que l’executiu hagi declinat signar l’acord treballat amb l'anterior conseller d'Educació, Josep González-Cambray el gener. Segons ella, la nova consellera, Anna Simó ha expressat que no sabia si aquest pacte es podria dur a terme perquè havia d’acordar-se amb el departament d’Economia: “Sempre hi ha l’excusa que la responsabilitat és d’altres conselleries”, ha criticat Segura.

“La part negativa és que no s’ha arribat a un acord abans de tancar el curs escolar”, ha lamentat la portaveu d’USTEC, que ha reiterat que seria “important” tancar un cicle de retorn de les retallades, “un acord que semblava que haguéssim dut a terme amb Cambray”, ha apuntat.

Segura ha afirmat que la proposta de l’exconseller tenia l’aval d’Economia. “Moltes vegades són excuses per dilatar una qüestió que, o no hi ha disposició per consolidar ara, o volen deixar per a més endavant”, ha afegit Segura.

La portaveu ha explicat que la reunió ha estat un intercanvi d’impressions on el Govern ha posat en coneixement les qüestions que pensa tirar endavant. Per la seva banda, USTEC ha fet un traspàs de la situació del personal als centres educatius i de les polítiques educatives que s’estan duent a terme.

Malgrat tot, la portaveu ha afirmat que les dues parts s’han posat d’acord “en moltes qüestions” i que hi ha una voluntat d'intentar buscar solucions conjuntes. “Ha estat una mostra de bona voluntat per les dues parts, però sense deixar de dir res”, ha assegurat la portaveu.

“Les persones treballadores necessiten guanys i reconeixement a la seva tasca”, ha assenyalat Segura, que ha assegurat que han estat uns anys “molt difícils”. “Mereixem millorar les condicions”, ha reiterat.

Segura ha expressat que espera que el departament treballi per consolidar un acord el mes de juliol, i ha recordat que ahir el Parlament va aprovar la materialització d’algunes de les demandes del sector. El sindicat no ha acordat pròximes reunions amb la conselleria.

Fonts d'Educació han assegurat que s'està treballant en el marc del Govern quina disponibilitat de recursos hi pot haver per revertir en els pròxims exercicis pressupostaris les debilitats del sistema.

La consellera ha ofert la voluntat de debatre i acordar amb la comunitat educativa el calendari del curs 2024-2025, en el marc preferent del Consell Escolar de Catalunya. Simó els ha manifestat que dins d'aquesta ordre “hi ha molts serrells” i s'ha mostrat oberta a abordar-los tots, sense que això suposi tornar a allargar el període estival de vacances escolars, han apuntat les mateixes fonts.

Així mateix, també s'han abordat altres qüestions en relació a trobar solucions per cobrir les baixes laborals superiors a una setmana en especialitats de difícil cobertura.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS