En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Universitat de Girona ha creat un nou grup de recerca anomenat Sea Health.

De moment, el Sea Health iniciarà dues recerques fonamentals. D'una banda, hi haurà el programa Blue Health (salut blava) que pretén centrar-se en el benestar de les persones en relació amb el mar. De l'altra banda, es crearà la línia Blue Economy (economia blava) on el focus recaurà en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del mar.

Des de la Universitat de Girona apunten que la creació d'aquest grup de recerca posa la universitat al capdavant d'Europa en la recerca dels estudis relacionats amb el mar i la salut.

Entre d'altres coses, el grup de recerca preveu buscar organismes marins que puguin servir per crear nous fàrmacs, veure quins aliments saludables provenen del mar i estudiar els beneficis que pot tenir per la salut realitzar pràctiques recreatives marítimes o viure a la costa. També s'analitzarà quins paràsits, substàncies contaminants i biotoxines poden ser perilloses per als humans i com el canvi climàtic afecta als ecosistemes marins i als seus recursos.

El nou grup de recerca neix amb el compromís de la transferència dels coneixements adquirits a la societat. Per això, Sea Health ha creat el lema 'Mar sana, gent sana' i preveuen comptar amb la col·laboració de col·lectius, la majoria d'ells relacionats amb el mar, com ara pescadors, responsables d'activitats nàutiques, gestors de reserves marítimes o associacions de pacients.

El grup està codirigit pel biòleg marí i pesquer de l’Institut d’Ecologia Aquàtica, Josep Lloret, i el neurocirurgià i degà de la Facultat de Medicina, Joan San.

A més, hi col·laboren investigadors de l’Institut de Ciències del Mar, ubicat a Barcelona. També mantindran relacions amb més de vint universitats i centres de recerca de tot el món amb els quals comparteix diferents projectes (PHAROS4MPAs, GALP Omega 3, Small project MedPAN i SAFENET).

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS