En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un veí de Llagostera omple d'aigua una garrafa amb un operari. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera manté les mesures d’urgència per mitigar els greus problemes derivats de la manca de subministrament d’aigua per part de Rec Madral a Selva Brava i Font Bona.

Els veïns de les dues urbanitzacions ja porten quatre dies sense aigua, per una avaria en una canonada.

Tot plegat genera problemes "greus" als afectats i més en plena onada de calor. El consistori ha posat a disposició les dutxes del pavelló de 9h a 13h i de 19 a 21h per tal que els veïns que ho necessitin hi vagin. També ha obert la piscina de la Canyera amb accés gratuït des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda i reparteix aigua en garrafes als afectats.

Tot plegat ajuda, però no soluciona un problema que té indignats als veïns de les dues urbanitzacions. En Josep Maria Hierro fa 20 anys que hi viu i assegura que Rec Madral, l'empresa que s'encarrega del manteniment, "no ha fet res" per tenir en bon estat la xarxa. Lamenta que no és la primera vegada i diu que ara en plena onada de calor encara és pitjor.

En Josep Maria ha anat a buscar aigua amb un parell de garrafes a l'entrada de Selva Brava. Allà s'hi ha trobat altres veïns molestos amb la situació i que també anaven a proveir-se de les garrafes d'aigua embotellada que ha posat l'ajuntament a disposició dels afectats. En total en donaven dues per habitatge, una de vuit litres i una de cinc.

A més, un dipòsit d'aigua no potable de 5.000 litres omplia les galledes o el que calgués als qui s'acostaven. En Fèlix Modrón viu a Selva Brava i exigeix una solució. "No sé qui ho ha d'arreglar, ni com ho han de fer, però no podem estar sempre així", critica.

A més de carregar aigua, els afectats han aprofitat per demanar explicacions a l'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs. El consistori, però, lamenta que poca cosa pot fer, ja que es tracta d'un conveni signat entre els veïns de les urbanitzacions afectades i Rec Madral. El problema és que fins que totes dues urbanitzacions no hagin acabat el procés necessari, l'Ajuntament no pot actuar sobre elles.

La realitat és que en breu Font Bona ja ho tindrà llest i, per tant, el consistori podrà prendre mesures de millora, però Selva Brava encara està en un període molt inicial. Llinàs ha reconegut que es tracta d'un "problema endèmic" i espera que se solucioni el més aviat possible.

A més, l'alcalde ja ha deixat clar que estan estudiant quines accions -també legals- pot prendre l'Ajuntament contra Rec Madral. Amb tot, Llinàs ha explicat que, de moment, el que faran serà seguir donant suport als afectats amb les mesures que hi ha adoptades fins que se solucioni la fuga d'aigua.

El problema és que es tracta d'unes canonades molt antigues i que en bona part no estan sectoritzades. Això fa que quan hi ha una fuga s'hagi de tallar el subministrament de tota la urbanització. Per això, veïns i Ajuntament exigeixen a Rec Madral que "actuï i repari" el més aviat possible l'avaria.

L'Ajuntament també ha habilitat una oficina per canalitzar totes les queixes dels veïns afectats a l'edifici Polivalent d’11h a 14h.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS