En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La ballarina Maria Ribera balla amb un tronc, mentre dues de les usuàries de la Fundació Drissa interactuen amb un altre tronc en un moment de l’espectacle ‘Caminant’. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sequera ha marcat bona part del 2023 per la seva incidència en el medi natural i l’agricultura, com a principals factors.

El festival Art&Gavarres ha decidit que aquest fenòmen que afecta Catalunya sigui l’eix central de la 6a edició.

Es tracta d’un festival internacional d’art i paisatge que es fa en diferents municipis de la demarcació que formen part del massís de les Gavarres: Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera i Palamós.

Amb els muntatges es busca generar una relació entre l’entorn natural i les diferents disciplines artístiques que permeti al visitant reflexionar sobre diferents aspectes. A més, la majoria d’espais expositius són en entorns naturals i les instal·lacions artístiques estan plantejades perquè siguin efímeres fins que la mateixa natura les acabi esborrant amb el pas dels anys.

El certamen es farà entre el 9 de setembre i el 9 de novembre. En tot aquest temps, els visitants podrà visitar tots els espais expositius de forma lliure i sense un horari determinat. A partir d’aquestes instal·lacions artístiques, el Consorci de les Gavarres pretén que els visitants decideixin endinsar-se en aquest espai natural per descobrir-ne alguns racons que encara estan amagats.

Aquest 2023, seguint amb la idea de les passades edicions, els Festival convida tant artistes amb una trajectòria consolidada com artistes emergents. Els participants són Ció Abellí i Alfons Plujà, Curro Claret, Delphine Labedan, Elena Garcia, Etèries, Fundació SETBA, Guillermo Olmo, Jordi Batallé, alumnes del Màster en disseny paramètric en arquitectura (UPC), Mia Llauder, Olga Solà, Pilar Ors i Julio Borg, Quim Moya, Sebi Subirós, Tania Font, Team Fleur, Toya Legido i Xavier Bobés.

Aquest any, el festival ha decidit arrencar amb una peça de dansa inclusiva. Es tracta de ‘Caminants’, una producció de la Fundació SETBA i que compta amb la ballarina Maria Ribera i usuàries de la Fundació Drissa, que ajuda a persones amb discapacitat intel·lectual. Ahir dilluns al vespre, aprofitant la presentació del festival, han estrenat l’espectacle al claustre de la Mercè de Girona.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS