En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una plantació de marihuana. / Foto: Mossos d'Esquadra (arxiu)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha admès que el narcotràfic és un aspecte que preocupa especialment la policia catalana.

En una entrevista a TV3 ha explicat que la Comissaria General d'Investigació treballa de forma incansable per combatre aquest fenomen i que de mitjana, cada dia es desmantella una plantació de marihuana a tot el territori.

Ha dit que durant el 2022 es van efectuar més de 2.000 detencions relacionades amb aquesta activitat delictiva i es van comissar més de 26 tones d'aquesta droga. "Les xifres d'aquest 2023 se situen en nivells similars", ha afirmat.

Ferrer ha assenyalat la lluita contra les violències sexuals com un altra de les prioritats del cos i ha detallat que es resolen el 81% dels casos denunciats.

Pere Ferrer ha assegurat que Catalunya "té més Mossos que mai". Ha recordat que hi ha 762 nous agents que estan en període de pràctiques un cop han acabat la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i ha dit que la setmana vinent s'obrirà una nova convocatòria de 850 nous policies que entraran a l'escola l'octubre de 2024.

Tot i que el 30% dels nous efectius treballa a la ciutat de Barcelona, els delictes a la capital catalana s’han incrementat un 14% en el primer semestre d’aquest 2023.

Ferrer ha reconegut el creixement, però ha recordat que encara no s’han assolit els nivells delinqüencials previs a la covid. “Hi ha una tendència a recuperar els indicadors d’abans de la pandèmia”, ha advertit.

El director dels Mossos ha posat en valor el compromís del Govern per redimensionar la policia catalana i ha recordat que l’any 2021 es va arribar a un acord amb el govern espanyol en aquest sentit. “Treballem perquè el 2030 podem disposar de 22.000 agents”, ha manifestat.

“Necessitem policies perquè portàvem anys sense poder fer noves promocions”, ha explicat Ferrer que ha assegurat que després d’anys de desinversió calia posar al dia el cos. “L’actual executiu està donant les eines per fer-ho possible”, ha insistit.

Preguntat pels darrers episodis vinculats al supremacisme blanc als Estats Units i el creixement de l’extrema dreta a casa nostra, ha comentat que els Mossos tenen diverses investigacions obertes en aquest sentit i ha assegurat que són “un punt de focus” per a la policia. “Hi ha preocupació per aquests grupuscles que poden acabar atemptant contra la democràcia”, ha reconegut.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS