En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu que bona part del sistema Ter-Llobregat que afecta l'àrea metropolitana de Barcelona pugui entrar en fase d'emergència per sequera durant la primera quinzena del mes de desembre.

És una mica més tard del que preveia fins ara, a finals de novembre.

Ho ha dit el director de l'ACA, Samuel Reyes, que recorda que cada principis de mes es refà la previsió tenint en compte els nivells dels embassaments i la previsió de pluges per les següents setmanes. La mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%.

Així, segons el Meteocat, el que queda de setembre i el novembre seran mesos normals pluviomètricament, com la mitjana, però la primera quinzena d'octubre podria ser més humida de l'habitual. No obstant, la irregularitat del clima mediterrani pot fer variar els càlculs.

Per fer els càlculs també es té en compte la població estacional mes a mes i altres elements que poden distorsionar el consum d'aigua com el turisme, l'agricultura o la ramaderia.

Reyes ha reconegut que el consum s'ha reduït un 7% des de l'agost de l'any passat, cosa que evidencia que les mesures són positives i poden allargar el període abans d'entrar en fase d'emergència.

D'altra banda, el Govern de la Generalitat ha declarat la situació d'emergència a l'embassament Darnius Boadella, a l'Alt Empordà, ja que es troba al 17% de la seva capacitat, i als 12 municipis que en depenen, entre ells Figueres, que se sumaran als 22 que depenen de l’aqüífer del Fluvià Muga, també a l’Alt Empordà, i als dos que s’abasteixen de l’embassament de Riudecanyes, al Baix Camp.

L'ACA ha proposat declarar l’estat d’emergència, tal i com determina el Pla de Sequera, amb l’objectiu d’evitar que els municipis que depenen de l’embassament tinguin problemes d’abastament. En total seran 149.000 habitants els que estaran en la fase d’emergència (123.080 de Darnius Boadella, 24.399 del Fluvià Muga i 1.692 de Riudecanyes).

Ho ha decidit la Comissió Interdepartamental de Sequera. El pantà ja està en situació d'excepcionalitat, i passarà a emergència quan el director de l'ACA publiqui la resolució al DOGC, prevista per la setmana que ve.

 

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS