En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Associació de Guàrdies, Agents i Vigilants Municipals de Catalunya ha criticat una campanya del Departament d’Interior per identificar les diferències entre ells i la Policia Local.

La directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, va publicar al seu perfil de la xarxa X la campanya, on s’expliquen les diferents funcions dels dos cossos.

Els vigilants han mostrat el seu malestar, assegurant que Interior obvia competències que el marc legislatiu atribueix a aquesta figura. Acusen el departament de “generar més confusió” als ciutadans.

La pròpia Andolz ha remarcat que la campanya ha estat revisada per tècnics i juristes, i ha constatat que els vigilants “fan tasques que no estan recollides legalment a les seves funcions”.

Els vigilants s’han queixat que la campanya no s’hagi consensuat amb ells, tal i com asseguren que s’havia pactat amb Interior. “Creiem que aquesta campanya de desinformació satisfeta amb diners públics l’únic que aconsegueix és generar més confusió a la ciutadania i als seus representats polítics i, el que és pitjor, agreuja la percepció del principi d’agent de l’autoritat que la legislació vigent ens atribueix”, han apuntat en un comunicat.

L’associació ha criticat la campanya perquè considera que està “viciada”, ja que “li manquen fonaments jurídics conforme a la legislació vigent i la realitat social actual”. Assegura que el marc legislatiu atribueix als vigilants competències més àmplies que el departament obvia “de forma interessada per confondre la ciutadania i els seus administradors locals”.

També han recordat que el col·lectiu comparteix el mateix doble règim funcionarial com és el cas de les Policies Locals, i no tenen res a veure amb la seguretat privada.

Veient les queixes, també a través de la xarxa X, Andolz ha argumentat que aquesta campanya vol arribar als ajuntaments perquè els vigilants “fan tasques no estan recollides legalment a les seves funcions”. “Que ho facin no vol dir que estigui emparat o recollit”, ha assegurat. Segons ella, el que diu la campanya és el que estableix el marc legal actual, però s’està treballant en la nova llei per trobar “l’encaix que la realitat marca”.

Vota el número 1

Pel 10 de maig

COL·LABORADORS