En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació de l'Espai Calma. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona estrenarà per Fires l'Espai Calma. Es tracta d'una zona de 200 metres quadrats, situada a la segona planta del Palau Firal i destinada a aquelles persones neurodiverses.

L'objectiu és que puguin gaudir durant la Fira de Mostres d'un lloc "lliure d'interferències sensorials".

És una iniciativa de l’Ajuntament de Girona i la Càtedra d’Autisme de la Universitat de Girona (UdG), que compta amb la participació de diferents empreses i entitats que hi han col·laborat de manera altruista.

L’espai, cedit gratuïtament per Fira de Girona, estarà dividit en dues sales, una de 120 metres quadrats i una altra de 80. Les empreses Kave Home i Incatis convertiran els dos espais en punts de relaxació davant dels sorolls de les Fires.

La vicealcaldessa de Girona i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, ha destacat que es tracta d'oferir aquest espai a aquest col·lectiu perquè pugui gaudir d'una festa major d'una gran ciutat com és Girona, però alhora s'ha volgut donar visibilitat al Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) "una condició sovint estigmatitzada i desconeguda per gran part de la població".

Per la seva banda, la regidora de Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch, ha explicat que les diferents zones que s’hi crearan estaran convenientment senyalitzades amb pictogrames perquè ràpidament les persones usuàries puguin identificar-les. A més, també hi haurà auriculars que minimitzen el so per si alguna persona en necesita.

La primera zona que es trobaran els visitants estarà destinada a infants i hi haurà espais amb jocs sensorials i de lectura, principalment amb llibres il·lustrats. Tot plegat aïllat amb molt poca llum, i un altre amb diferents espais per al descans.

El projecte compta també amb el suport de la Federació Catalana d’Autisme i de l’associació Viu Autisme, que agrupen milers de famílies de tot Catalunya amb persones amb autisme, i que donaran a conèixer l’Espai Calma a les famílies tant de Girona com de la resta de Catalunya. La iniciativa també compta amb l’orientació de la Càtedra com de la Federació i Viu Autisme, per fer que l’Espai Calma s’ajusti realment a les necessitats del col·lectiu.

Dins l’Espai Calma hi haurà a totes hores un servei d’hostes i hostesses que explicaran a les persones usuàries com funciona l’espai i que en controlaran l’aforament per garantir-ne la finalitat. També hi haurà voluntariat de les entitats de famílies de persones amb autisme que donaran informació i suport quan se’ls demani, a més de voluntariat de CaixaBank. Aquest projecte compta amb la participació també de l’Eumes i Rocambolesc.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS