Llagostera Ràdio on-line

Una embarcació de la Creu Roja i uns banyistes a una platja gironina. / Foto: Creu Roja Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La seixantena de professionals de Creu Roja que han vetllat per la seguretat i la salut dels banyistes a les platges del litoral gironí aquest estiu han fet unes 4.000 actuacions.

D'aquest total, 3.490 han estat assistències sanitàries i 26, rescats a persones. És el balanç del dispositiu que ha permès atendre tota mena de situacions.

Segons l'entitat, el perfil dels atesos va des de nens amb ferides, contusions, cops de calor i menors extraviats, passant per persones amb patologies prèvies o cròniques que pateixen els efectes de la calor o la deshidratació fins a persones estrangeres que desconeixen l'idioma i les condicions de la platja.

També s'han atès joves que en alguns casos han mostrat conductes imprudents com l'accés a zones no permeses o perilloses, banys sota l'efecte del consum de substàncies, capbussades o per allunyar-se massa de la costa.

El servei de vigilància en platges i altres zones de bany inclou també una tasca preventiva i informativa dirigida sobretot als col·lectius més vulnerables així com l'ús de tecnologia aplicada al rescat de persones. Aquesta temporada s'han enviat més de 2.380 missatges preventius a banyistes i embarcacions per prevenir accidents.

Més enllà de les assistències sanitàries (3.490) o dels rescats de persones (26), també s'ha fet una important tasca d'assistència social com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda en 4 platges, la recerca de persones extraviades, així com activitats mediambientals i de temps lliure o els tallers de primers auxilis a peu de platja, entre d'altres.