Llagostera Ràdio on-line

El president de la Fundació La Ciutat Invisible, Joaquim Nadal; el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer; la presidenta de ConArte Internacional, Marcela Otárola; i el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins. / Foto: Pilar Tomás (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

'A Tempo, arts i formació' renova aquest any el seu afany de "generar dinàmiques entre l'escola i la programació de Temporada Alta".

En paraules del director de la Fundació La Ciutat Invisible, Joaquim Nadal, i amplia el seu ventall d'activitats programades amb la voluntat de consolidar-se al territori gironí.

El mes de juliol, abans de l'inici de curs, 'A Tempo' va impartir la segona edició del 'Seminari de pedagogies artístiques per a la transformació social', que aspira a convertir-se "a mitjà termini" en una "universitat d'estiu", segons el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer. Aquesta formació, dirigida a professionals de l'àmbit educatiu o cultural que desitgin que l'educació i la cultura avancin cap a una mateixa direcció, va celebrar-se a Girona amb 150 participants i places exhaurides.

Una altra peça fonamental del projecte 'A Tempo' és 'Artistes a l'aula', una iniciativa que convida els artistes participants de Temporada Alta a impartir una 'master class' gratuïta als instituts de la província de Girona perquè l'alumnat experimenti en primera persona la professió de dramaturg, director artístic i intèrpret, entre d'altres.

Paral·lelament, en el marc de l'activitat 'Temporada Alta a l'aula', el professorat de Girona i Salt podrà programar espectacles als centres educatius i utilitzar-los com una eina pedagògica d'aproximació a temes d'actualitat i foment d'una mirada crítica.

A més, sota el paraigua de 'Crea el teu projecte', l'alumnat tindrà l'oportunitat de veure la seva obra programada a Temporada Alta, que està obert a propostes escèniques com 'El cos es cola'. Aquesta, que es podrà veure en aquesta edició, està ideada per més de 80 estudiants de secundària en col·laboració amb ConArte Internacional.

Més de 3.800 estudiants de Girona i Salt van participar l'any passat de la prova pilot del projecte 'A Tempo, arts i formació', que va involucrar al voltant de 182 docents i 77 artistes en només 5 mesos, d'octubre a febrer. En aquesta edició, els organitzadors es mostren ambiciosos i aspiren assolir la xifra de 5.000 alumnes.