En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'estació de tractament d'aigües potables del Ter. / Foto: Caterina Tallón (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Generalitat invertirà al voltant de 123 milions d’euros en la rehabilitació i modernització de l’Estació de tractament d’aigües potables (ETAP) del Ter. Així ho ha anunciat el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

Les obres, que començaran a la tardor del 2024, serviran per “ampliar les instal·lacions amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aigua”.

Mascort ha explicat que es tracta d’una de les actuacions previstes per fer front als efectes de la “greu sequera que pateix Catalunya” i una manera de prevenir un “possible empitjorament de la qualitat de l’aigua degut a aquesta situació”.

El conseller Mascort ha destacat la importància d’invertir en la planta de tractament d’aigües potables “més gran de Catalunya” ja que “des que es va construir al 1966 no s’ha fet cap treball de modernització”.

Ha recordat que la planta del Ter rep l’aigua dels embassaments de Sau, Susqueda i el Pasteral i “és bàsica per l’abastament de la regió metropolitana de Barcelona”.

El titular d’Acció Climàtica ha explicat que “en el context actual de canvi climàtic i sequera aquestes obres són més necessàries que mai”. Les actuacions serviran com a mesura de prevenció davant un possible empitjorament de la qualitat de l’aigua si la situació de sequera persisteix. El conseller, però, ha puntualitzat que “a dia d’avui la qualitat segueix sent bona”.

Els treballs tindran una durada de quatre anys i preveuen la construcció d’un nou dipòsit i una estació de bombament, així com la posada en marxa d’una unitat de desinfecció per ozonització i per hipoclorit sòdic. També es rehabilitaran els filtres de sorra existents i es disposaran filtres de carbó actiu en gra.

Mascort ha recordat que aquesta actuació se suma als “427 milions d’euros que ja s’han mobilitzat per millorar l’abastament davant l’episodi actual de sequera més greu des que hi ha registres”. Ha afegit que en aquests moments “cal la implicació de tothom per aplicar mesures d’estalvi i racionalització de l’aigua”.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS