En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos voluntaris del Gran Recapte. / Foto: Ariadna Comas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Gran Recapte d’Aliments ha arrencat aquest divendres la seva quinzena edició. El Banc dels Aliments fa una crida a la ciutadania a participar de la iniciativa per aconseguir fer fronts a uns propers “mesos difícils”.

L’objectiu que es marquen és que el volum d’aliments recaptats permeti atendre la demanda durant quatres mesos, i no només tres com és habitual.

Durant aquest divendres i dissabte, hi ha mobilitzats més de 18.000 voluntaris en algun dels 2.100 punts de recollida de tot Catalunya. Les previsions de voluntaris s’han superat sobretot a Girona i a Lleida, que han hagut de sumar nous punts de recollida.

La funció dels voluntaris es recollir el menjar, però també és la d’explicar a la ciutadania quina és la situació de precarietat alimentària que es pateix al nostre entorn. Precisament, el Banc dels Aliments preveu un escenari molt complicat durant el 2024, a causa del canvi de model previst de forma imminent en el programa d’entrega d’aliments de la Unió Europea, que provocarà que 200.000 persones a Catalunya deixin de rebre suport en l’alimentació. El programa FEAD representa el 20% dels aliments que distribueixen.

A causa d’aquest impacte, l’entitat diu que necessita repetir i millorar els resultats de l’any passat, que van ser de 6,2 milions només en aportacions econòmiques. “Farem una administració assenyada, perquè ens venen uns mesos difícils. Per això avui li posem moltes esperances a aquest Gran Recapte”, ha dit la directora del Banc dels Aliments, Elisabet Viladomiu.

Des de fa una setmana, els canals per col·laborar econòmicament ja estan actius. Es tracta de les donacions a través de la pàgina web de l’entitat o bé per Bizum al número 33596. Aquests canals estaran oberts fins al 15 de desembre.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS