En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels parquímetres que hi ha a la zona verda de la Devesa. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona estrenarà una aplicació nova per pagar l'aparcament de zona blava i verda de la ciutat la primera setmana de gener.

L'actual aplicació deixarà de funcionar el 31 de desembre, l'últim dia de l'any. La nova es diu Aparcar i estarà disponible per a sistemes Android i iOS al llarg de la primera setmana de l'any.

El nou sistema de pagament funcionarà diferent respecte a l'actual, en què has de posar el temps que el vehicle estarà estacionat. La nova aplicació permetrà iniciar l'aparcament i parar l'estacionament una vegada es finalitzi.

L'Ajuntament de Girona i el de Reus han signat un conveni perquè la capital gironina pugui fer servir l'aplicació de propietat del consistori reusenc. Això vol dir que l'aplicació que s'utilitzarà a partir de principis de gener serà permanent, a diferència del que passava fins ara que s'anava convocant concursos per gestionar aquest servei.

De tota manera, l'ajuntament treballa per obrir el servei de pagament en zones blava i verda a diferents aplicacions que hi ha al mercat. Es tracta d'una cosa que ja estan fent en altres ciutats com Barcelona i permet que la ciutadania esculli el programa que li sigui més còmode per pagar els estacionaments.

L'aplicació compta amb geolocalització i permet ubicar el carrer on s'estaciona el vehicle i la tarifa corresponent en funció de si és zona blava o verda. A més, avisarà als conductors abans d'excedir el temps màxim d'estacionament però l'usuari decidirà si vol rebre l'avís des de cinc minuts fins a una hora abans. També hi ha un apartat per consultat els consums mensuals i enviar els rebuts a una adreça de correu electrònic, a banda d'anul·lar denúncies.

Per tal d’informar a la ciutadania sobre aquest canvi, es posarà un adhesiu en els parquímetres amb la informació del canvi de sistema i un QR per descarregar-se l’aplicació. També es farà difusió pel web de l’Ajuntament de Girona i les xarxes socials.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS