En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Seguint la tendència dels darrers mesos l'atur es manté a l'alça a les comarques gironines. Ho fa, això sí, de manera més moderada.

Del 2% de l'octubre i l'1,3% del novembre, aquest darrer mes de l'any s'ha quedat al 0,35%. En total, a la demarcació hi ha 108 persones més que fa un mes que estan buscant feina.

En el conjunt de les 4 demarcacions, Girona és en la que menys creix el nombre d'aturats, tant en números absoluts com en percentatge. Respecte fa un any, les xifres segueixen la tendència dels darrers mesos i es mantenen els 4 punts de millora.

En concret, a les comarques gironines hi ha 30.912 persones que busquen feina, això són 1.318 menys que el desembre del 2022. On tampoc milloren les dades és en el nombre d'afiliats a la Seguretat Social que cau altra vegada, si bé de forma molt més suau que els darrers mesos. Cal tenir en compte que la finalització de la temporada d'estiu comporta una baixada d'afiliats important i que s'ha vist reflectida els darrers mesos.

Aquest desembre, en canvi, la caiguda ha estat del 0,73%. Això significa que 2.553 persones ja no estan afiliades. Tal i com passa amb les dades de l'atur, però, l'afiliació és més alta si la comparem amb la de l'any passat. Actualment hi ha 345.576 persones que ho estan, que representen 10.239 més que el desembre de 2022.

La rellevància de la temporada d'estiu es manifesta amb les dades del mes de juliol on es va arribar a les 378.202 persones afiliades a la demarcació de Girona. Des d'aleshores la caiguda ha estat constant fins a moderar-se aquest desembre.

De fet, dels 30.912 aturats que hi ha actualment a les comarques gironines, 21.577 persones provenen del sector serveis. Molt lluny se situen les 3.497 de la indústria o les 2.843 que estaven al món de la construcció.

Pel que fa als contractes que s'han signat aquest desembre, les dades tampoc són bones i, a diferència de l'atur i l'afiliació, no milloren respecte el 2022. A les comarques gironines s'han signat un total de 14.053 contractes aquest desembre. Això són 4.309 menys que el mes passat i el que representa una patacada important, ja que cau un 23%.

Tot plegat fa que les dades a final d'any siguin dolentes, fins i tot respecte el 2022. En concret al llarg dels darrers 12 mesos s'han signat un 7,28% menys de contractes en relació a un any enrere.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS