En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos voluntaris de la Creu Roja classificant joguines. / Foto: Creu Roja

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 31a edició de la campanya 'Els seus drets en joc' va arrencar a principis de novembre i la secció de Joventut de Creu Roja Girona ha comptat amb la col·laboració 87 entitats i empreses.

L'entitat ha repartit 7.512 jocs i joguines noves entre 2.607 nens i nenes en situació de vulnerabilitat de la demarcació de Girona. 

Les entitats i empreses que han col·laborat a la campanya d'aquest Nadal han organitzat activitats de difusió, habilitat punts de recollida o fet aportacions econòmiques per poder proporcionar regals als infants de les famílies amb menys recursos aquestes festes de Nadal.

L'organització humanitària ha destacat que les joguines distribuïdes compleixen amb els seus requisits de ser noves, amb valors i adequades a l'edat de cada nen i nena, a més de no ser sexistes ni bèl·liques.

A Girona, entre les iniciatives en destaquen algunes com ara la bicicletada conjunta amb Mou-te en bici, la xocolatada i els jocs en família a la Plaça Miquel Santaló de Girona, el Taller Juguem Junts a Olot, Llumineta a Camprodon, Jocs i treballs manuals en família a Arbúcies o la cursa solidària de Palafrugell.

A tot Catalunya, la xifra de jocs i joguines entregades per la Creu Roja ronda els 75.000, repartits entre 25.000 infants en situació de vulnerabilitat.

La campanya s’emmarca dins d'un projecte més ampli anomenat ‘La Joguina Educativa’, que es duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i garantir el dret dels infants a jugar.

Des de Creu Roja recorden que el joc és un element essencial per al desenvolupament integral dels infants i joves i detallen afavoreix no tan sols el seu desenvolupament intel·lectual i motriu, sinó que es tracta d’un element transmissor de valors i esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Creu Roja Joventut facilita joguines als infants de famílies vulnerables en qualsevol moment que ho necessitin. Ja que, davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta problemàtica.

Des de l'entitat recorden que es poden continuar fent donacions de joguines o aportacions econòmiques per al projecte durant tot l’any, a qualsevol de les oficines de Creu Roja a la demarcació de Girona o a través del web www.lajoguinaeducativa.org, on es pot trobar més informació.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS