En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els membres de la comissió de coordinació del nou hospital de Palamós en la constitució de l'organisme. / Foto: Departament de Salut

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Palamós avancen en el projecte de construcció del nou hospital comarcal, que hauria de ser una realitat abans del 2035.

Aquest dijous s’ha constituït la comissió de coordinació entre el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Palamós, un organisme que ha de servir per establir les fases i els calendaris adients en les tramitacions urbanístiques.

Es tracta d’un organisme similar al que es va crear a Girona pel projecte del Campus de Salut. Aquest és un dels compromisos que van signar Salut i el consistori del Baix Empordà per a la construcció del nou centre.

La comissió de coordinació del nou hospital de Palamós estarà formada pel gerent de la Regió Sanitària de Girona, Jaume Heredia, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, un equip tècnic d’infraestructures del Servei Català de la Salut i un altre d’urbanisme de l’ajuntament. També comptarà amb les codirectors de la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), que és qui gestiona l’equipament sanitari.

El gerent de la regió creu que la constitució d’aquesta comissió facilita la col·laboració entre les administracions, un element “clau” per impulsar els projectes estratègics territorials com és el cas de l’hospital de Palamós. Per a Jaume Heredia el nou hospital serà un “salt significatiu cap a l’actualització de la infraestructural sanitària” de la regió gironina.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha valorat positivament la dinàmica que han agafat les dues administracions i asseguren que el consistori ja treballa per posar a disposició de la Generalitat “el més aviat possible” els terrenys del nou centre sanitari.

La comissió fixa que l’Ajuntament de Palamós serà l’encarregat de les gestions urbanístiques pertinents i fer la cessió gratuïta dels terrenys al Servei Català de la Salut. També serà el responsable d’urbanitzar les vies d’accés i de la mobilitat viària del nou hospital. Per la seva banda, el Servei Català de la Salut farà el projecte i n’assumirà la despesa econòmica.

El nou hospital es construirà a tocar de la C-31, en uns terrenys del sector de les Oliveretes. El municipi posarà a disposició de Salut uns terrenys on s’haurà de construir un hospital de 40.000 metres quadrats, incloent la reserva per a futures ampliacions.

Les dimensions finals de la infraestructura i els serveis que tindrà dependrà del pla funcional assistencial que farà el Servei Català de la Salut.

L’Hospital de Palamós dona cobertura a la comarca del Baix Empordà, amb una població actual de 134.147 habitants. L’actual edifici es va construir annex a l’antic hospital-asil de Palamós i va entrar en funcionament a principis dels anys 80. En el seu moment es va dimensionar per donar servei a una població d’uns 80.000 habitants.

En els darrers 30 anys s’han anat realitzant diferents ampliacions i adequacions d’espais per fer front a la creixent demanda assistencial i a l’augment de la població.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS