En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els Bombers al Trueta per la fuita de gas. / Foto: ICS-IAS

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una fuita de gas s'ha originat de manera accidental a les obres d'ampliació del bloc quirúrgic i de l'hospital de dia oncològic que s'estan fent a l'exterior de l'hospital Trueta de Girona.

Això ha obligat a desallotjar de manera preventiva els serveis més propers.

En aquests espais, l'activitat assistencial s'ha hagut d'aturar fins que els cossos d'emergències han determinat que es podia reprendre. Això ha estat cap a les dues de la tarda, segons fonts del Trueta.

Arran de la fuita, han desallotjat tot l'edifici de l'Institut Català d'Oncologia, on es fan els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, a més del servei de medicina nuclear de l'Institut de Diagnòstic per la Imatge.

També han desallotjat els serveis de farmàcia hospitalària i anatomia patològica, els més propers a la fuita de gas, a més d'aturar l'activitat de l'heliport.

En total, entre 150 i 200 persones han estat evacuades. Els professionals s'han concentrat a un punt a l'exterior de l'hospital, mentre que als pacients que havien de continuar el tractament els han reubicat a altres espais del centre hospitalari.

Segons informa el Trueta, poc després de les dues del migdia l'activitat s'ha recuperat plenament.

Bombers i Policia Municipal han acordonat la zona afectada i han dut a terme mesuraments de concentracions de gas en diferents punts de l'hospital per valorar si calia desallotjar algun servei més. Finalment no ha calgut. El subministrament de gas de la canonada afectada s'ha tallat i les obres d'ampliació han quedat aturades.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS