En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un autobús de la companyia Sarfa, l'operadora que presta el servei Clic.cat. / Foto: Departament de Territori

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Territori engega una prova pilot a les comarques gironines per millorar la seguretat a les línies de bus nocturnes.

La prova es farà dins els serveis de transport a la demanda, els coneguts com a Clic.cat.

Des d'aquest divendres i fins a finals de la temporada d'estiu, la Generalitat incrementarà les parades a petició de la línia NGi1, que enllaça Salt, Girona, Platja d'Aro, Palamós i Palafrugell. La gestionen els operadors Sarfa i Teisa.

La voluntat és que aquests punts permetin que les persones usuàries més vulnerables, sobretot dones i joves, caminin menys estona soles i s'acostin el màxim possible a la seva destinació.

Les parades a demanda es podran reservar amb una antelació de fins a una hora abans de l'inici de l'expedició, a través de la aplicació mòbil NE-MI. Les reserves es podran fer tant per una parada d'origen com de destí i la persona usuària podrà consultar en temps real la ubicació del vehicle per poder apropar-se amb la mínima antelació possible i evitar temps d'espera a la parada.

El transport a la demanda Clic.cat ha comptabilitzat prop de 42.500 viatgers des de la seva posada en marxa a les comarques gironines, l'any 2019. El Departament de Territori disposa de 38 línies Clic.cat en funcionament.

L'objectiu és anar digitalitzant i transformant en Clic.cat tota la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat, que està formada per 233 línies que arriben a 712 nuclis de població.

El transport a la demanda té els recorreguts i els horaris establerts, però només es presta si hi ha reserves prèvies. D'aquesta manera, els vehicles i les rutes es poden ajustar a la demanda real, evitant recorreguts ineficients i emissions de CO2.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS