En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els joves que visiten FormemGi poden participar en diferents tallers, com aquest de reparació de bicicletes. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Organitzada per la Cambra de Comerç, la fira FormemGi s'adreça sobretot als joves inscrits en programes de Garantia Juvenil.

Nois i noies d'entre 16 i 29 anys que ni estudien ni treballen. El certamen vol ser un trampolí per obrir-los les portes al món laboral.

Per això, aquells qui hi assisteixin, d'entrada ja hi havia 500 inscrits, podran optar a algun dels llocs de treball que s'hi oferten.

En total, a FormemGi hi participen 26 empreses que ofereixen una setantena de llocs de treball. Hi ha representats diferents sectors (càrnies, hostaleria, restauració, comerç, arts gràfiques, transports).

Els perfils que busquen les empreses també són variats. "Des d'enginyers i tecnòlegs fins a mossos de magatzem, ajudants de cuina, perruqueres o reponedors", explica la Núria Pascual, encarregada de l'organització.

Les empreses que tanquin un contracte per a joves d'entre 16 i 29 anys, a més, es podran beneficiar d'una ajuda de gairebé 5.000 euros. Això sí, han de ser contractes de jornada completa i d'un mínim de sis mesos. En aquest cas, podran optar a la subvenció (que gestiona la Cambra de Comerç a través de fons europeus).

En paral·lel, a la fira FormemGi els joves també poden participar en diversos tallers. Entre aquests, un de reparació de bicicletes o un altre on se'ls ensenya com fer un videocurrículum. També n'hi ha un altre on se'ls proposa fer un joc d'Escapada en Viu. En aquest cas, però, en comptes de sortir d'una habitació, han d'obrir un maletí d'un responsable de Recursos Humans i, a través de diferents pistes, seleccionar un dels currículums que hi trobaran a dins que millor s'adapti al lloc de treball que busca.

Els joves d'entre 16 i 29 anys, sobretot aquells que no tenen cap experiència professional, són un dels col·lectius que el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) considera "prioritaris" a l'hora d'ajudar-los a buscar feina. Però també n'hi ha d'altres, com els aturats de llarga durada, les dones (en especial, les víctimes de violència masclista) i també aquells qui han perdut la feina després dels 30 anys.

En aquest darrer cas, com explica la directora general del Servei d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, allò que es vol és evitar que la seva situació se'ls cronifiqui. "Els qui ens costen més de col·locar són els aturats de llarga durada; per això, amb aquest col·lectiu de 30 anys en amunt, volem actuar ràpidament", explica Garau.

Per això, des del SOC se'ls forma i també es busquen empreses, sobretot pimes, on es detecten "aquells llocs de feina que no s'atreveixen a posar al mercat". "A partir d'aquí, se'ls ofereix una subvenció; això permet que aquest lloc surti al mercat de treball i que el cobreixi una persona capacitada i motivada", diu Garau.

Precisament, el SOC ha fet balanç aquest dijous dels diferents programes de polítiques actives d'ocupació que porta a terme a les comarques gironines. L'any passat, s'hi van destinar 26,2 milions d'euros, cosa que ha permès que al llarg d'aquest 2018 hi hagi gairebé 13.000 aturats que es beneficiïn d'algun d'aquests programes.

Garau també ha avançat que entre els objectius que s'ha fixat el Servei d'Ocupació de Catalunya hi ha el d'estendre la seva presència al territori. Segons la directora, això passa per no fer polítiques des de Barcelona, sinó implicant els ajuntaments i entitats perquè proposin programes i siguin ells els qui gestionin els recursos que els transfereixi el Servei d'Ocupació per dur-los a terme.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS