En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'origen de la investigació va ser una denúncia presentada davant la Guàrdia Civil de Lleó.

Allà, s'alertava de l'existència d'una suposada empresa, situada a Albacete, que es dedicava a estafar-ne d'altres. La firma oferia plataformes industrials a través d'Internet, però les comandes mai arribaven a lloc. I a més, els estafats perdien els diners.

El cas va passar a mans de l'Equip d'Investigacions Tecnològiques de la Guàrdia Civil de Girona, perquè es va descobrir que els responsables d'aquesta empresa, realment, eren tres veïns de Llagostera. A partir d'aquí, els agents van engegar una operació batejada amb el nom de 'Filezilla' per arribar fins als estafadors.

La Guàrdia Civil va descobrir que els tres investigats gestionaven diferents comptes bancaris. I que durant els darrers tres mesos, havien rebut transferències des de diferents punts de l'Estat per valor d'uns 60.000 euros.

Els investigadors, a més, també van veure que totes les empreses que havien estat víctimes de l'estafa havien presentat denúncia (ja que mai rebien les comandes que van fer per Internet).

Arran d'això, els agents de la Guàrdia Civil van prendre declaració als tres estafadors. A més, van veure que un dels tres homes ja acumulava diverses detencions –fetes per altres cossos policials- per haver comès estafes similars.

Les diligències del cas s'han remès al Jutjat d'Instrucció Número 3 de Lleó, perquè és el que s'ha fet càrrec del cas (ja que va ser allà on es va rebre la denúncia que ha permès destapar les estafes).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS