En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant la primera setmana del proper mes de març, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Llagostera incorporarà la prescripció social.

Té per objectiu l’augment de la participació dels pacients en activitats de la comunitat, la reducció de l’aïllament social, la promoció dels hàbits de vida saludables, la millora de de la salut emocional i la qualitat de vida com també la reducció de la prescripció inadequada de psicofàrmacs.

Un dels altres objectius és el de reduir la hiperfreqüentació a l’atenció primària i millorar tant l’autoestima, la confiança i l’autoeficàcia.

D’aquesta manera des de l’Ajuntament de Llagostera es posa a disposició del CAP la guia de recursos i activitats de l’àrea d’Esports i de l’Escola d’Art Pere Mayol de totes aquelles activitats gratuïtes i de pagament perquè siguin els metges i metgesses que identifiquin les més adequades pels pacients. Seran els serveis mèdics en coordinació amb els serveis municipals els que facilitaran el seguiment i la continuïtat de les activitats al llarg de l’any.

El regidor de Salut a l’Ajuntament de Llagostera, Jordi Mir, ha destacat que “aquesta iniciativa vol reduir l’aïllament dels pacients, millorar-ne la salut mental i la qualitat de vida a través de les activitats”. També detalla que “el futur de l’atenció primària i de la medicina ha de ser la prevenció en comptes de tractaments. Aquesta iniciativa que engegarem a Llagostera serà un primer pas per caminar cap aquest futur”.

Una iniciativa que pretén millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que volen adquirir hàbits saludables i portar una vida més activa.

D’altra banda al llarg d’aquest mes de de febrer es treballa per poder enllestir una plataforma electrònica que ha de permetre la coordinació entre el consistori i el CAP.

Els metges podran expedir receptes oficials en forma d’activitats físiques o socials per poder tractar diversos tipus de patologies, trastorns o malalties en col·laboració amb les activitats d’esport i de l’escola d’art.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS