En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Govern en ple a l'acte per commemorar l'1-O a Sant Julià de Ramis. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern en ple i el president del Parlament han commemorat l'1-O davant del pavelló de Sant Julià de Ramis, un dels primers col·legis electorals que va patir càrregues per part de la Guàrdia Civil.

L'acte ha començat amb salves de trabucaries, una urna arribant de mà dels veïns, que han fet una cadena humana, i els Marrecs de Salt aixecant un pilar.

Durant els parlaments, el CDR de Sant Julià de Ramis ha llegit un manifest amb el qual han instat el Govern a treballar per fer efectiu el mandat de l'1-O. "Fem del combat antidepressiu la punta de llança per seguir desprestigiant i debilitant el règim del 78, ni un pas enrere amb el xantatge covard que fa l'estat esanyol amb els nostres ostatges", han afirmat. "El nostre horitzó és la República catalana i no ens conformarem amb menys", han clamat davant Quim Torra.

A més, han reivindicat la necessitat de "recuperar sobiranies, crear contrapoder i organitzar una lluita antirepressiva comuna i forta". El CDR fa una crida a la mobilització als carrers per "frenar l'autoritarisme amb la mà dreta i crear la República catalana amb la mà esquerra". "Més que mai, el poble mana i el Govern obeeix", han cridat.

En el manifest també han subratllat que cal recuperar l'esperit de l'1-O i han carregat contra "l'estratègia de repressió" de l'estat espanyol. "L'1-O les seves forces repressives van actuar de forma brutal arreu del territori contra la ciutadania que ens vam alçar i no han deixat d'actuar fins al dia d'avui, ja sigui darrere una toca, una porra o una corona", han denunciat.

En aquest sentit, insten la ciutadania a mantenir-se "decididament ferma i solidàriament alçada" per no oblidar "cap dels represaliats; des de l'exili fins a la presó passant pel miler de persones organitzades en CDR perseguides per la despòtica injustícia espanyola".

Finalment, han assenyalat que "el poble no retrocedeix" i han reclamat "bastir una estratègia col·lectiva per, entre tots, assolir els nostres anhels de llibertat i avançar amb pes ferm cap a la plena autodeterminació". Després de llegir el manifest, han cridat reiteradament "El poble mana, el Govern obeeix".

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recollit el guant de la proclama: "Amics del CDR que apreteu i feu bé d'apretar". Tant Torra com el president del Parlament, Roger Torrent, han reivindicat que l'1-O va ser "la llavor de la República" i que és el punt de partida per continuar defensant els drets del poble de Catalunya durant els pròxims mesos, també un cop el Tribunal Suprem dicti sentència per l'1-O.

L'acte s'ha tancat amb el cant dels Segadors i amb la reobertura, de forma simbòlica, del col·legi electoral. L'urna ha creuat la porta que fa un any la Guàrdia Civil va rebentar a cops de mall i els veïns han pogut tornar a votar dins el pavelló municipal.

Vota el número 1

Pel 22 de gener

COL·LABORADORS