Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'alcaldessa de Girona va rebre l'amenaça a l'abril passat. A través d'un privat que li va arribar pel Facebook, un home l'amenaçava amb donar-li una pallissa.

Madrenas ha explicat que, mirant el perfil de qui li enviava, va veure que no "es tractava d'un trol" sinó que al darrere hi havia algú amb nom i cognoms.

Concretament, es tractava d'un home que al perfil hi deia "que era afiliat a Ciutadans" –ha concretat Madrenas- i que també havia penjat "fotos d'esvàstiques i banderes unionistes". L'alcaldessa de Girona ha admès que rebre amenaces per xarxes socials no li ve de nou, però que en aquest cas va decidir presentar denúncia perquè va veure "que es podia tractar d'algú vinculat a perfils violents".

El cas va arribar a jutjats i aquest dilluns s'ha celebrat la vista a Instrucció 1 de Girona. El denunciat, però, no s'hi ha presentat. L'home ha enviat un escrit, però com que estava degudament citat, el judici s'ha celebrat igualment. Al final, la fiscalia ha demanat una pena de 3 mesos de multa per un delicte lleu d'amenaces.

L'alcaldessa, a través del seu advocat, al seu torn, ha sol·licitat que se li imposi la pena mínima (en concret, un mes de multa). Madrenas ha explicat que no li interessava que la sanció fos més elevada perquè, al capdavall, aquests diners "aniran a engruixir les arques de l'Estat". I que, sobretot, allò que vol és que es condemni l'home que la va amenaçar, i que a partir d'ara, ja tingui antecedents.

"És a dir, que si vol continuar amenaçant qualsevol altre responsable públic, sàpiga a què es pot atendre", concreta l'alcaldessa de Girona. Marta Madrenas assegura, a més, que "ja n'hi ha prou" que hi hagi persones que, de manera "gratuïta", s'atreveixin a insultar i amenaçar aquells qui defensen la independència. "Estem exercint la nostra llibertat ideològica", subratlla.

"Estem acostumats a rebre querelles, potser que ara ho comencem a fer a la inversa; hem de continuar exercint la sobirania activa, però també atacar aquestes injustícies", precisa l'alcaldessa de Girona. La d'avui, a més, no és l'única denúncia que ha presentat per amenaces. També ho ha fet amb d'altres que l'han atacada a través de xarxes socials (en alguns casos, fins i tot, també a la seva família).

"Els insults ja els he deixat de banda, perquè sinó no sortiria dels jutjats; però quan veus determinats perfils que poden ser violents, allò que faré serà denunciar", afirma Madrenas. I conclou: "Que se sàpiga que no em quedaré de braços creuats".