En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez, el president del Grupo Clipper's i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, i l'artista Miki Nuñez, en la presentació de la programació. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Cap Roig Festival ha presentat aquest divendres 15 de març la programació per a l'edició d'aquest 2024 on hi haurà un total de 23 actuacions.

La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez, i el president del Grupo Clipper's i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu, han estat els encarregats de presentar la 24a edició.

Martínez ha destacat que es tracta d'un festival "únic" que combina tot tipus de "gèneres" i que permet a qualsevol persona "trobar el seu concert". També n'ha destacat la importància pel territori, afirmant que genera un "retorn" positiu pel mateix. "Es tracta d'un esdeveniment de primer ordre al sud d'Europa", ha conclòs.

En la mateixa línia s'ha expressat Guiu que ha recordat que venen d'una gran edició passada que va permetre tancar el festival amb una ocupació d'un 94% i amb l'assistència de 53.000 persones. "Dels 23 concerts programats, en dotze es van vendre totes les entrades", ha insistit, "estem molt satisfets d'aquestes xifres".

En l'edició d'enguany, s'han posat a la venda un total de 49.000 entrades, amb la voluntat d'arribar a les 54.000 persones.

Com a inici, la banda irlandesa The Corrs inaugurarà el 12 de juliol el Cap Roig Festival 2024. El 1995 es van donar a conèixer amb l'àlbum de debut 'Forgiven, Not Forgotten' i, des de llavors, han venut més de quaranta milions de discos arreu del món, amb èxits com 'Breathless', 'What Can I Do' o 'Only When I Sleep', entre d'altres.

L'endemà, el 13 de juliol, serà el torn de Raphael, que presentarà l'aclamada gira 'Victoria'. En ella, interpreta les joies de la corona del seu repertori, com ara 'Mi Gran Noche', 'Qué Sabe Nadie' o 'Yo soy aquel'. El cap de setmana clourà amb el concert de Guillem Gisbert, que el diumenge 14 de juliol presentarà el seu projecte en solitari després de quinze anys ininterromputs amb Manel.

La icona musical i líder de Creedence Clearwater Revival, John Fogerty actuarà als jardins de Cap Roig el 19 de juliol. El seu llegat inclou èxits com 'Proud Mary', 'Susie Q' i 'Bad Moon Rising'.

El 20 de juliol, la cantant Diana Krall, considerada una de les artistes més importants del jazz d'avui dia, demostrarà al públic del Cap Roig Festival per què és una de les figures més influents de l'escena musical internacional.

D'altra banda, Després de celebrar el final de la gira d'aniversari de 'Ben Endins', el disc en català més venut de la història, Sopa de Cabra torna al certamen el 21 de juliol amb noves cançons.

El 26 de juliol una de les bandes fonamentals de la música en castellà i Medalla d'Or en les Belles Arts del Ministeri de Cultura, Estopa, celebrarà el vint-i-cinquè aniversari del seu debut discogràfic amb el públic del festival presentant l'àlbum 'Estopía', estrenat aquest mateix divendres. Paral·lelament, el reconegut compositor de 'Let Her Go',

Passenger, celebrarà el 27 de juliol el desè aniversari de l'àlbum 'All The Little Lights', el disc que el va catapultar a la fama i que ara ha tornat a gravar després d'una dècada.

Després d'un 2023 frenètic en el que s'han convertit en un referent per al públic, The Tyets serà el grup programat pel 28 de juliol, amb un concert farcit dels èxits del seu treball 'Èpic Solete'. Aquest recital és també l'escollit per CaixaBank per dedicar-ne la recaptació a una causa solidària cvinculada al territori. Enguany es donarà suport a un projecte d'El Trampolí, una entitat sense ànim de lucre que treballa per promoure oportunitats perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tenir un projecte vital propi que els permeti dignificar la seva vida personal i laboral a través d'activitats que estimulin el creixement i l'autonomia.

Encetant el darrer mes estival, Andrés Calamaro es presentarà al Cap Roig Festival el 2 d'agost per oferir amb la seva banda habitual un espectacle únic en l'art musical.

L'endemà, el 3 d'agost serà el torn de Chris Isaak, que al llarg de gairebé quatre dècades de carrera, ha deixat empremta en la música amb tretze àlbums d'estudi i dotze senzills líders en les llistes d'èxits.

El 4 d'agost hi haurà el músic i compositor Pablo López, que oferirà un repàs per la seva extensa discografia i presentarà en primícia fragments del seu pròxim treball.

El 5 d'agost, la banda madrilenya Los Secretos, cantaran al Cap Roig Festival temes icònics com 'Déjame', 'Pero a tu lado' o 'La calle del olvido', juntament amb composicions més recents. El 6 d'agost serà el torn d'Álvaro Soler, un dels artistes de pop llatí de més èxit a Europa gràcies a cançons com a 'Mismo Sol' o 'Sofía', entre d'altres.

El 6 d'agost tornaran Taburete, que han actuat en més d'una ocasió al certamen, i el 7 d'agost serà el torn de Rozalén, una de les figures més rellevants en l'escena de la nova cançó d'autor.

Els darrers dies estaran protagonitzats per diversos artistes, entre els quals hi ha Miki Núñez, que presentarà el 9 d'agost les cançons del seu últim treball. L'endemà, l'11 d'agost, Sergio Dalma interpretarà cançons del seu nou àlbum titulat 'Sonríe porque estàs en la foto', un treball amb el qual l'artista celebra la seva trajectòria musical.

El 14 d'agost, Sara Baras commemorarà el vint-i-cinquè aniversari de la seva companyia amb 'Vuela', un espectacle en honor al llegendari guitarrista Paco de Lucía. L'endemà, el 15 d'agost, Coque Malla presentarà el seu últim àlbum amb 'Aunque Estemos Muertos Tour'.

Finalment, després de 5 anys de silenci, la icònica banda catalana Gossos, torna a Cap Roig el pròxim 16 d'agost per portar a terme la cloenda del festival amb la gira 'A reviure', un espectacle amb el que busquen retre homenatge a la seva fidel audiència i tancar trenta anys de carrera musical.

Com a novetat, en aquesta 24a edició s'ha programat una nit en que la comèdia serà la protagonista. Després d'un temps en silenci el 10 d'agost, Carles Sans presentarà l'espectacle 'Per fi Sol!' per parlar de divertides anècdotes professionals i personals viscudes durant tot aquest temps.

D'altra banda, un any més, el certamen apostarà per un espectacle familiar, pensat per a grans i petits amb el Cap Roig Mini. Enguany ha programat l'actuació d'El Pot Petit amb La Black Music Big Band el 12 d'agost, una experiència per a tota la família que destaca valors com la igualtat de gènere, la diversitat, la gestió de les emocions en la canalla, la importància de l'amistat i el respecte pel medi ambient. Aquest concert serà accessible en llengua de signes catalana i oferirà servei de bucle magnètic i motxilles vibratòries sota petició.

Les entrades del Cap Roig Festival es posaran a la venda el pròxim dilluns 18 de març a les 10 del matí al web oficial del certamen.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS