En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos agents custodien un dels 62 nous vehicles per a mossos. / Foto: Laura Busquets (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han estrenat 62 vehicles per reforçar el patrullatge de proximitat i l'atenció ciutadana al món rural. La renovació va començar el febrer i es completarà a finals d'aquest mes a les diferents regions policials.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha subratllat la importància de poder arribar a "tot arreu", especialment en indrets més remots, per "treballar per la Catalunya sencera".

Els cotxes tenen una càmera davantera i també permeten remolcar, retirar i arrossegar en cas que sigui necessari. A nivell ambiental, es redueixen un 20% de les emissions de CO2 respecte els vehicles anteriors.

En total, s'han invertit prop de 4,8 milions d'euros. Des del 2006 que no s'actualitzava aquesta flota.

El cap de la Comissaria Superior Territorial, David Boneta, que ha dit que era una mesura "molt esperada". "Podrem fer el que fèiem, però millorant la qualitat del servei, no només amb més seguretat per als agents sinó amb millors vehicles per moure's pel territori", ha afirmat el comissari. En aquest sentit, ha remarcat que aquests vehicles permetran seguir aplicant el "model de proximitat" del cos, arribant a masos i pobles més aïllats. "Que qualsevol persona de qualsevol lloc se senti atesa, com es pot fer en una gran ciutat", ha afegit.

A tall d'exemple, ha explicat que a partir d'ara es disposarà d'un vehicle com a Centre de Comandament Avançat per arribar a "llocs remots", cosa que abans no es tenia. "Ens permetrà prendre decisions en punts molt propers i accidentats geogràficament", ha dit, tot afegint: "Hi guanyarem tots, ciutadania i els efectius que han de prestar el servei". Concretament, els 4x4 adquirits són de la marca Toyota amb els models Hilux i Land Cruiser, i de la Marca Ineos amb el model Grenadier.

De la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha posat èmfasi en la importància de la seguretat i l'obligació del cos per arribar a tot arreu, especialment en aquells municipis de "molta extensió, amb una realitat complexa i amb pocs mitjans econòmics i sense policia local".

El conseller també ha remarcat que, apostar per la seguretat és també apostar per la política social, perquè "és la garantia dels drets", sobretot per la gent més vulnerable.

Des del 2020 s’han incorporat 1.251 vehicles nous distribuïts pels diferents serveis. I aquest 2024 està previst que s’adjudiquin i es rebin 529 vehicles més. Això suposarà, a finals d’any, una renovació del 50% de la flota total dels vehicles del cos de Mossos d’Esquadra.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS