En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una persona fa càlculs sobre l'ajut del bo social. / Foto: Endesa

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El bo social és un ajut que redueix entre un 40 i un 80% la factura de la llum sobre el preu voluntari per al petit consumidor (PVPC).

A les comarques gironines, les llars que es beneficien del bo social han crescut un 27% durant el 2023 i arriben a les 12.655.

Segons dades d'Endesa, d'aquests beneficiaris n'hi ha 5.183 que es troben en situació de vulnerabilitat severa (a qui se'ls aplica el màxim descompte).

Tot i que la mesura estarà en vigor fins al 30 de juny, durant tot l'any els habitatges que es trobin en situació de vulnerabilitat severa pagaran un IVA d'electricitat del 10% (independentment del preu de mercat).

Del total de llars que reben el bo social, 7.157 són famílies vulnerables, a qui se'ls aplica una rebaixa del 65% a la factura (o del 40% si tenen el bo temporal de justícia energètica). Tot i això, hi ha 5.183 habitatges que són llars vulnerables severes; en aquest cas, la reducció que reben és del 80%. La resta són beneficiaris del bo social arran de la crisi energètica (315). Aquests descomptes estaran vigents fins al 30 de juny.

Pel que fa a tipologies, en el cas de la demarcació, el 50,60% dels beneficiaris gironins són persones en situació de vulnerabilitat (segons criteri de renda). Segons concreta Endesa, el 42,81% són famílies nombroses, un 2,92% són pensionistes, l'1,18% beneficiaris de l'ingrés mínim vital i el 2,49% restant, llars amb baixos ingressos particularment afectades per la crisi energètica.

Al conjunt de Catalunya són 63.000 famílies que es beneficien del bo social.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS