En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d'Urbanisme Joan Alcalà. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En total, al barri de Les Pedreres s'han de tirar a terra fins a 37 habitatges, que es van construir de manera il·legal en terrenys municipals ara fa més de mig segle.

Per tirar endavant els enderrocs, l'Ajuntament de Girona ja va aprovar un Pla Especial i al febrer de l'any passat va complementar-ho amb un altre pla; en aquest cas, social (que recollia com es reallotjaran les famílies afectades).

Allò que té clar l'equip de govern, però, és que no permetrà que a la zona s'hi aixequin més construccions sense permís. I precisament això és el que ha passat amb un dels veïns, que va començar a fer-se una casa en una parcel·la municipal situada al carrer Caputxins. De moment, hi ha construït un mur amb una porta i, a la part posterior, també hi ha començat a aixecar un pilar amb forjat.

El consistori ho va detectar i va requerir-li que ho tirés a terra. Però ara, un cop acabat el termini perquè ho fes ell –tenia temps fins al 29 de setembre- serà l'Ajuntament de Girona qui executarà l'enderroc. I després, li repercutirà la factura.

La decisió s'ha pres mitjançant un decret d'alcaldia, que avui ha passat pel ple. El regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha assegurat que allò que es fa és "recuperar d'ofici" la parcel·la, on aquest veí hi havia construït "amb intenció clara de fer-hi un habitatge".

Alcalà ha admès que tant el mur com el pilar s'han fet sense cap mena de llicència. I ja ha avançat que el consistori no permetrà ni aquest ni altres casos. "Hem actuat amb contundència, perquè aquesta persona ha infringit claríssimament el Pla Social per reallotjar els afectats, que tant va costar d'aprovar", ha dit el regidor d'Urbanisme.

El pla per reallotjar els veïns de Les Pedreres només permet que aquells nascuts abans del 1965 i els seus cònjuges puguin quedar-se a les cases. A la resta, se'ls proposen solucions que passen per rebre una compensació econòmica o bé ser reallotjats. Sigui en una de les cases que s'aixecaran en un solar proper, a la dreta de la torre Alfons XII, sigui en un habitatge social o de protecció dels que hi ha arreu de la ciutat.

La regidora de Serveis Socials, Eva Palau, explica que després de Fires es farà una reunió amb els veïns afectats per saber a quina solució s'acull cada família. I que possiblement, al novembre ja hi haurà un primer reallotjament; en concret, el d'uns afectats que han accedit a ser reallotjats en un pis de protecció oficial.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS