En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Policia Nacional va detenir el 15 d'octubre a Girona quatre persones, dos homes i dues dones, que formaven part d'una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones.

Les investigacions van començar al juny, quan una de les víctimes va trucar al telèfon específic i gratuït sobre aquesta xacra. Va alertar de la situació en què es trobava però no es va atrevir a donar cap telèfon ni adreça.

Amb l'ajuda de la Fiscalia Especialitzada en Estrangeria, els agents van poder localitzar-la i, gràcies a la informació donada per ella, van poder alliberar tres dones més, totes elles captades a Veneçuela i portades a Catalunya amb la promesa de feina i d'ingressos per ajudar la seva família.

L'organització manté una part de l'aparell a Veneçuela, on gestiona un altre negoci dedicat a la prostitució. Allà localitzaven les víctimes i se'ls oferia una feina a Espanya, amb un salari important.

Des de Catalunya es finançaven els vols, sempre en qualitat de turistes per no aixecar sospites, i els donaven diners. També se les alliçonava sobre com havien de respondre certes preguntes als controls de passaports.

Un cop aquí, eren recollides en llocs allunyats de l'aeroport i després les portaven a una casa a Girona, on les obligaven a dormir i no les deixaven sortir soles. Els detinguts retiraven els diners a les víctimes i se les avisava que havien adquirit un deute desmesurat que havien de pagar. Cada dia les portaven des de la seva residència al prostíbul, on les obligaven a prostituir-se, i després les recollien per portar-les a casa. Es quedaven pràcticament tots els diners i la resta servia per contribuir a les despeses d'allotjament.

Per mantenir aquest estat de terror els havien dit que havien assassinat un germà d'una de les víctimes a Veneçuela com a represàlia per haver fugit ella del control de l'organització.

Les investigacions les va portar el Grup III de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF en les seves sigles en castellà) de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, en col·laboració amb la unitat de la Comissaria Provincial de Girona. Aquest dijous es commemora el Dia Europa contra l'explotació d'éssers humans.

Vota el número 1

Pel 22 de gener

COL·LABORADORS