En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una gimnasta a l’edició passada dels Jocs Emporion. / Foto: Dani Ruiz

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona subvenciona amb un import total de 58.395€ a 63 municipis de les comarques gironines perquè els destinin a programes de suport a esportistes amateurs de modalitats individuals.

En concret, aquestes subvencions serviran d’ajut a 246 esportistes que tenen menys de vint-i-cinc anys i que la temporada passada van participar en campionats d’Espanya, d’Europa o del món. El 2012 la Diputació va començar aquesta línia d’ajuts, i el 2018 ha augmentat 10.000 euros la partida dels anys anteriors. 

Les modalitats individuals que practiquen els esportistes que rebran aquests ajuts són, entre d’altres: atletisme, BTT, ciclisme, cúrling, escacs, esquí, gimnàstica, golf, halterofília, judo, surf d’estel, motociclisme, natació, patinatge, piragüisme, rem, surf de neu, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir olímpic, triatló i vela. 

Per comarques, els ajuts es distribueixen de la següent manera: a l’Alt Empordà (7.620 euros d’ajut / trenta-dos esportistes), al Baix Empordà (4.350 euros d’ajut / setze esportistes), a la Garrotxa (2.650 euros d’ajut / tretze esportistes), al Gironès (20.875 euros d’ajut / noranta-set esportistes), a Osona (500 euros d’ajut / un esportista), al Pla de l’Estany (16.550 euros d’ajut / seixanta-un esportistes), al Ripollès (1.250 euros d’ajut / cinc esportistes) i a Selva (3.100 euros d’ajut / catorze esportistes).

Segons ha explicat el diputat d’Esports, Carles Salgas “La necessitat d’aquests ajuts és un reflex de la gran quantitat de joves promeses de l’esport que hi ha a les comarques gironines en modalitats individuals. La Diputació de Girona els ajudem econòmicament per mitjà dels ajuntaments dels municipis on viuen”.

A més d’aquestes subvencions, els últims anys la Diputació de Girona ha obert diversos programes de suport vinculats a l’esport. Són per a la promoció i el foment de l’activitat fisicoesportiva i l’esport (adreçats a ajuntaments i consells esportius); per a l’activitat esportiva de base; per a l’esport d’alta competició; per a l’organització d’esdeveniments esportius singulars; per a la participació en esdeveniments esportius federats puntuals a escala estatal o superior que es duguin a terme fora de Catalunya, i també el programa «Neda a l’escola».

Vota el número 1

Pel 29 d'octubre

COL·LABORADORS