Llagostera Ràdio on-line

Un dels agents cívics que han de fer treballs en benefici de la comunitat i que fan tasques al Trueta. / Foto: IAS

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els treballs en benefici de la comunitat són mesures penals alternatives a la presó, imposades per un jutge amb el consentiment del penal.

Consisteixen en desenvolupar activitats no retribuïdes d'utilitat pública o d'interès social.

L'objectiu de la mesura és que la persona que ha comès la infracció repari "simbòlicament" el dany ocasionat, es responsabilitzi de les seves accions i faci tasques positives en benefici de la comunitat. A més, pretén implicar la comunitat en la resolució de conflictes i fer participar les institucions públiques i les entitats socials en la reinserció dels penats.

La realització de les mesures penals alternatives depèn de la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, que treballa amb la col·laboració de més de 1.700 entitats.

Ara, l'hospital Trueta de Girona i el Departament de Justícia han signat un acord per permetre que el centre aculli persones que han de fer treballs en benefici de la comunitat amb l'objectiu de reparar alguna infracció comesa.

El centre hospitalari va incorporar la setmana passada les dues primeres persones que realitzen tasques de vigilants cívics controlant que no es fumi a l'entorn del recinte o que els vehicles respectin les zones d'estacionament senyalitzades.

També informen als propietaris dels cotxes mal aparcats que poden perjudicar la circulació a l'hospital quan, per exemple, hi ha d'accedir un equip d'emergències.

La valoració dels primers tres mesos ha estat molt bona i per això s'ha optat per estendre la iniciativa al Trueta.