En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió entre Generalitat i Ajuntament de Sarrià de Ter. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Sarrià de Ter i la Generalitat s'han reunit per abordar la problemàtica de sorolls i pudors que genera la paperera Hinojosa.

Durant la trobada, el Govern s'ha compromès a oferir assessorament tècnic i a elaborar un informe per determinar si el pla presentat per l'empresa per posar fi als sorolls de la fàbrica és factible i veure si es pot reduir el calendari d'actuacions, fixat en 15 mesos.

Els enginyers d'Hinojosa van presentar el document el passat mes d'octubre. Es tracta d'un informe que assenyala una sèrie d'actuacions que la firma hauria de dur a terme per arribar als 25 decibels. Des del consistori van explicar que ho estudiarien però, per fer-ho, busquen el suport de la Generalitat.

En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Narcís Fajula, ha dit que un cop sàpiguen si el pla és viable veuran quines mesures poden "exigir", entre les quals podria haver-hi noves sancions. De fet, l'Ajuntament ja ha imposat dues multes a l'empresa pels sorolls que emet. De moment, n'ha cobrat una (que ascendeix a 900 euros) i s'està acabant de tramitar l'altra, de 12.000 euros.

Pel què fa a les olors, la directora general de Qualitat i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha explicat que el primer que ha de fer l'empresa és determinar quin és l'origen de les males olors que pateixen els veïns, igual que ha fet amb els sorolls. Malgrat això, ha dit que la Comissió Europea ha elaborat una nova normativa per al sector de les papereres que obliga a la Generalitat a revisar les autoritzacions donades. Això, ha dit, podria suposar una "oportunitat" per "posar prescripcions més estrictes" a Hinojosa.

De moment, però, ha dit que el tancament cautelar de les instal·lacions no està sobre la taula perquè caldria demostrar que hi ha efectes sobre la salut i "això és més complex". "Crec que l'objectiu és que la fàbrica puguin funcionar sense crear molèsties", ha afegit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS