En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les autoritats que han presentat el Shopp Out a Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Ramon Noguera endarrerix la 12a edició del Shopp Out, l'outlet de primeres marques amb un rerefons social, per convertir-lo en un "aparador d'idees" per a les compres de Nadal.

Es farà des del 15 fins al 18 de novembre a les instal·lacions del polígon de Mas Xirgu de la ciutat de Girona.

Una altra de les novetats d'engany és que hi haurà més presència de complements, especialment bijuteria, joies o ulleres, pensant en aquell tipus de regal que acostumen a tenir més sortida per Nadal. La fundació també vendrà la seva línia de joies que cada any presenta.

Pel que fa a l'espai expositiu, la Fundació mantindrà els 4.000 metres quadrats repartits entre les 44 marques de moda que hi participaran en aquesta edició. A més, una dotzena de firmes s'estrenaran en aquest outlet.

Totes les marques oferiran descomptes de fins el 70% del preu original. Igual que en les edicions passades, a banda de les botigues al Shopp Out hi haurà un espai central amb foodtrucks. Al costat de les furgonetes amb menjar hi haurà un escenari amb diverses actuacions musicals i espectacles infantils per tal que tota la família pugui gaudir de l'esdeveniment. Els treballadors del grup de la Fundació Ramon Noguera seran els encarregats de gestionar el Taller Degustació i el Bar que hi ha.

Enguany, el Shopp Out comptarà amb el propietari de la Llibreria 22, Guillem Terribas, com a padrí. Des de la Fundació Ramon Noguera han volgut homenatjar al llibreter per convertir el seu establiment en tot un referent cultural de la ciutat, al llarg dels seus 40 anys d'història. Terribas ha agraït aquest gest i ha reivindicat la feina que porta fent el seu fundador, Ramon Noguera, des dels anys 60 per contribuir a posar fi a l'estigma de les persones amb discapacitat i demostrar la seva capacitat.

La previsió és arribar als 40.000 visitants, una xifra que ja s'havia assolit en les últimes edicions. És deu vegades més que el volum de visitants de la primera edició, que es va fer l'estiu del 2013. Des d'aquell moment es va apostar per celebrar aquest esdeveniment dues vegades a l'any i des de la sisena edició -durant la tardor del 2015-, el nombre de visitants ja s'ha mantingut al voltant dels 40.000. L'espai d'exposició també ha crescut, passant dels 300 metres quadrats de la primera edició als 4.000 actuals.

El 5% de les vendes que s'obtinguin del Shopp Out es destinaran a finançar els programes socials que la Fundació Ramon Noguera porta a terme. L'entitat, que ja compta amb més de 50 anys de vida, atén a persones amb discapacitat intel·lectual al Gironès. La directora-gerent del grup, Pepita Perich, ha subratllat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer la feina que fan.

Els horaris d'obertura seran des de les 10h fins a les 21h, excepte el diumenge que el Shopp Out tancarà a les 20h. Pel que fa a les entrades, es podrà accedir a les instal·lacions de Mas Xirgu des del carrer de la Indústria i una segona entrada des del carrer de la Gerundense, al costat de l'edifici de Correus.

Vota el número 1

Pel 25 de setembre

COL·LABORADORS