En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La visita de Human Rights Watch a la fundació Support de Girona. / Foto: Fundació Support

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fundació Support, organització gironina dedicada a la protecció jurídica i al suport social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya, ha rebut la visita de Human Rights Watch.

Ara, Human Rights Watch se situa a Girona gràcies al coneixement internacional de les pràctiques de la fundació Support i de com aquesta està avançant en el canvi de paradigma que suposa la nova visió de la convenció de les Nacions Unides.

Avui mateix l'entitat gironina ha arribat a la xifra històrica de 50 assistències, una figura recollida al Codi civil de Catalunya que permet que una persona amb discapacitat no se sotmeti a la modificació de la seva capacitat si sol·licita ella mateixa al jutjat el nomenament d'una persona o institució que l'assisteixi en la seva cura personals o la dels seus béns.

Tot i que encara avui dia, en la majoria de casos, la fundació intervé per designació judicial, cada vegada hi ha més persones que utilitzen voluntàriament els mecanismes que la llei els ofereix per cercar-ne el suport mitjançant l'assistència o el poder en previsió de pèrdua sobrevinguda de la capacitat.

Des de l'any 2013 en que Support va acceptar la primera assistència, l'entitat ha configurat una manera pròpia de treballar-la en base a un alt grau de coneixement de la persona a la qual assisteix, un abordatge global de les necessitats de la persona, flexibilitat òptima per adaptar-s'hi en cada moment a les situacions que viu la persona acompanyada i una alta intensitat d'intervenció quan la persona ho requereix i sol·licita.

Ha estat convidada a la jornada la direcció de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines, gestionada per l'Institut d'Assistència Sanitària, amb la que Support comparteix processos d'intervenció en l'àmbit de la salut mental. De les persones que atén la fundació, un 50% són casos amb diagnòstic de malaltia mental. Els observadors han comprovat també sobre el terreny com viuen les persones a les quals Support assisteix.

Support es dedica a defensar, promocionar, desenvolupar i estendre els drets humans de les persones amb discapacitat (malaltia mental, deficiències cognitives relacionades amb el procés d'envelliment o discapacitat intel·lectual), al mateix temps que acompanyar les persones a perseguir el benestar i la dignitat i a preservar l'autonomia a través de la protecció jurídica i el suport social.

Human Rights Watch és una organització de drets humans no governamental i sense ànim de lucre, conformada per uns 400 membres a tot el món. El seu personal està integrat per professionals experts en drets humans, advocats, periodistes i acadèmics.

Cada any, Human Rights Watch publica més de 100 informes i informació periòdica sobre les condicions de drets humans en 90 països. Gràcies a la influència que això genera, Human Rights Watch es reuneix amb els governs, les Nacions Unides i grups com ara la Unió Africana o la Unió Europea, les institucions financeres i les corporacions per pressionar i provocar els canvis necessaris en la política i les accions que promouen els drets humans i la justícia arreu del món.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS