En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la seva germana. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El cas que ha arribat a judici a l'Audiència de Girona es remunta al setembre del 2004 quan la víctima tenia 7 anys, i els abusos van durar fins al 2007.

Hurien tingut lloc al domicili familiar de Blanes com a casa els avis, a Maçanet de la Selva.

Segons ha explicat la víctima al judici, els abusos sexuals van començar poc després que els seus pares se separessin. En un principi, i sempre segons la versió de la denunciant, el seu germà l'obligava a fer-li fer "el mateix" que veien en pel·lícules pornogràfiques.

De les masturbacions i fel·lacions, però, va passar amb el temps a penetrar-la per la via anal. La víctima afirma que no pot precisar quantes vegades va abusar d'ella el seu germà, que és nou anys més gran, però sí que recorda que va ser de forma reiterada fins l'any 2007.

De fet, ha explicat que en un dels episodis la seva àvia els va "enxampar" mentre el seu germà li feia fer una fel·lació. "El va picar amb la sabatilla i li va dir a la meva mare que no ens deixés sols", ha concretat. La mare ha lamentat que la dona mai li va dir que era perquè havia presenciat els suposats abusos. "Vaig pensar que m'ho deia perquè es barallaven molt, no va ser fins que van passar els anys que vaig lligar caps", ha dit.

La víctima va guardar silenci i no va denunciar els fets fins l'any 2016. D'entrada, perquè sentia "por i vergonya" però també perquè intentava negar la realitat. "Era com si li hagués passat a una altra persona", ha dit. Els psicòlegs afirmen que aquesta situació pot ser conseqüència d'un mecanisme defensiu de dissociació, que a vegades es dona en casos d'estrès posttraumàtic. La víctima ha estat en tractament psicològic i psiquiàtric des d'aleshores.

L'acusat nega els fets i assegura que "mai" ha abusat sexualment de la seva germana. "No se'm passaria pel cap", ha assegurat. A l'últim torn de paraula ha insinuat que la seva germana i la seva mare el volen perjudicar per l'enemistat que tenen amb la família paterna, amb la que ell té més bona relació.

Per negar els abusos, el processat també argumenta que després de la separació dels seus pares pràcticament no va conviure amb la seva germana. Segons detalla, ell se'n va anar a viure amb els avis paterns mentre la germana petita es quedava amb la mare. "I a casa els meus avis mai ens quedàvem sols", ha afirmat.

La fiscalia demana 9 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys. L'acusació particular eleva la petició a 10 anys. També volen que el processat indemnitzi la víctima amb 15.000 euros. La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS