En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió amb conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des de la Diputació i del Govern s'ha ressaltat que el desplegament de la fibra òptica a tot el país és cabdal perquè Catalunya pugui liderar la revolució digital.

Per això, han acordat impulsar les obres per tirar endavant l'estesa de cablejat dins els terminis compromesos, que són tenir els capitals de comarca connectades el 2020 i que la fibra òptica arribi als 221 municipis gironins el 2023.

Actualment, hi ha sis capitals de comarca amb fibra òptica i només falten Banyoles i Puigcerdà, que ja estan en curs. Una de les prioritats és estendre la fibra als 132 polígons industrials de la demarcació per garantir el desenvolupament econòmic i la competitivitat de les empreses gironines. De moment, la fibra arriba 46 parcs empresarials.

El Govern ha desplegat fins ara 512 quilòmetres de fibra, que ha suposat una inversió de 9,5 milions d'euros. La xarxa arriba a 30 municipis. L'objectiu és donar impuls a l'estesa dels 890 quilòmetres de cablejat que falten. El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha detallat que la Diputació preveurà l'estesa de la fibra òptica a través de carreteres i vies verdes. Per això, quan s'hi facin obres inclouran la rasa perquè passi el cablejat.

L'acord d'aquest dijous s'emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre Govern, diputacions, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipalistes, per fer efectiu el desplegament i la gestió d'infraestructures tecnològiques i de comunicació al conjunt del país.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS