En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Passatgers esperan a l'aeroport de Girona. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Aeroport de Girona sembla recuperar la forma i aquest 2018 tancarà l'any amb més de dos milions de passatgers.

De moment, entre gener i octubre d'aquest 2018 fins a 1.944.242 persones han passat per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar, un 4,6% més de les que ho van fer l'any passat.

Pel que fa a les dades del mes d'octubre, es van registrar 196.292 passatgers, pràcticament els mateixos que hi van haver l'any passat. De tota manera, aquesta xifra contrasta amb el nombre de persones que van passar per la terminal gironina duran el setembre de 2018 (280.487), ja que representa un 43% menys de passatgers.

Això s'explica perquè aquest octubre ha arrencat la temporada d'hivern a l'aeroport i el nombre de passatgers es redueix substancialment. De fet, totes les companyies també han reduït vols respecte el mes anterior i s'han registrat un 25,29% menys d'operacions que durant el setembre.

Pel que fa a les aerolínies, Ryanair segueix dominant dins de l'aeroport de Vilobí d'Onyar. Aquest octubre ha portat a un 78,4% dels passatgers que s'han enlairat o aterrat a Girona. El segueix en segona posició Jet2 amb un 9,2% dels passatgers i en tercera posició hi ha Transàvia amb un 5,9%.

Respecte a les nacionalitats, el Regne Unit segueix liderant el mercat aeroportuari de les comarques gironines amb 65.114 passatgers durant el mes d'octubre. De tota manera, aquesta xifra és un 5% inferior al nombre de visitants que van volar des de Girona l'any passat. Per altra banda, creixen els alemanys (un 7% més) i els holandesos (un 2%).

Durant el mes d'octubre d'aquest 2018 s'han registrat 1.700 operacions entre enlairaments i aterratges, un 7,65% menys que l'any passat. Això significa que els avions anaven més plens, ja que amb menys operacions s'han aconseguit els mateixos passatgers que el 2017.

En mercaderies, el mes passat es van transportar 4.829 kg. Aquesta xifra representa un descens del 9,3% respecte el mes anterior.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS