Llagostera Ràdio on-line

El nou espai amb les lliteres per a persones sense sostre, a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'espai habilitat per als sensesostre de les Sarraïnes de Girona podria canviar de lloc de cara a aquest hivern. L'Ajuntament està estudiant una segona ubicació dins del mateix Barri Vell.

La nova ubicació compta amb un espai més ampli i això permetria augmentar la capacitat del local, després que Palau hagi reconegut que "l'any passat es va fer palès que les necessitats són més grans".

De fet, el local de les Sarraïnes va obrir el gener de l'any passat "amb dotze places" però quan l'hivern es va acabar "hi havia nits que hi dormien fins a 26 persones, fent encaixos", ha admès la titular municipal de l'àrea de Drets Socials. Per això, el nou edifici, que també és de titularitat pública, comptaria amb espai suficient per posar-hi 26 llits d'entrada. A més, Palau ha remarcat que la nova ubicació tindria "més serveis" per tal de millorar les "comoditats" dels seus usuaris.

De tota manera, la regidora no sap si el nou local podria obrir abans de principis de desembre, la data que el govern gironí té previst obrir l'equipament al públic. Per això al llarg d'aquesta setmana arribaran a una decisió. En el cas que el nou edifici no estigui disponible, l'Ajuntament garanteix que es tornaria a utilitzar l'espai de les Sarraïnes.

Eva Palau ha detallat que la ubicació d'aquest servei ha de ser, forçosament, un edifici dins del Barri Vell, a prop del Centre d'Acollida de la Sopa "per si cal fer alguna intervenció d'urgència".

Tan si aquest espai s'acaba traslladant o no, el govern també està preparant un nou "sistema per evitar les cues que hi havia, a vegades, des del migdia" per poder aconseguir un llit on dormir. Palau ha destacat que aquestes cues eren una molèstia pels usuaris, pel centre i pels veïns.

Per aquest motiu, aquest any els serveis socials faran "una adjudicació prèvia" dels llits disponibles. La regidora ha recordat que els assistents socials fan "un seguiment" a totes les persones que viuen al carrer a la ciutat de Girona. Durant aquest seguiment, els assistents els oferiran una plaça a les persones que creguin perquè hi vagin a dormir durant l'hivern.

De tota manera, la titular de Drets Socials ha assegurat que posaran "uns requeriments" als usuaris que acceptin el llit. Aquelles persones que no hi vagin a dormir durant uns dies, perdran la plaça i aquells qui provoquin molèsties, també. A més, sempre hi haurà "tres o quatre llits" disponibles "per casos d'urgència.

Aquest espai representa un punt on les persones que viuen al carrer poden anar a dormir durant les nits més fredes d'hivern. L'Ajuntament de Girona va estrenar el local de les Sarraïnes el gener de l'any passat i el va tancar a la primavera, quan les temperatures van tornar a pujar. Aquest any preveu repetir la mateixa estratègia però l'obertura serà a principis de desembre.