Llagostera Ràdio on-line

La policia francesa avançant per l'autopista a la frontera. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'AP-7 a la frontera s'ha reobert al trànsit en els dos sentits de la marxa després de 31 hores. Primer s'ha restablert la circulació en sentit sud i posteriorment en sentit nord.

El tall convocat pel Tsunami Democràtic va començar dilluns a les nou del matí i s'ha acabat cap a les onze després de l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra, la policia francesa i Guàrdia Civils.

Des d'aleshores, desenes d'operaris han treballat contrarellotge per enretirar les restes de les barricades, material de les obres que s'estan fent a la via i també dues furgonetes de lloguer que s'havien fet servir per transportar la infraestructura de la protesta.

Hi ha centenars de camions aturats a la Jonquera i a la resta de la comarca.

De fet, durant el desallotjament, la policia francesa ha detingut a 17 persones acusades de pertorbar la circulació, mentre que els Mossos d'Esquadra n'han detingut un altre per atemptat a l'autoritat. Els detinguts per la Gendarmeria han estat posats a disposició judicial i aquesta tarda els detinguts han quedat en llibertat.

D'altra banda, Els manifestants que estaven tallant l'N-II a la Jonquera en els dos sentits han abandonant la protesta per sumar-se a la manifestació convocada pel Tsunami a Girona al costat de l'estació de l'AVE-

La situació viària, però, trigarà a normalitzar-se perquè encara hi ha molts camions aparcats a la Jonquera i també cotxes aturats pel col·lapse de trànsit que s'ha generat. L'autopista AP-7 està oberta en sentit sud, però encara no en sentit nord.

Per la seva banda, Abertis està valorant el tall de l'AP-7 a la frontera que des d'aquet dilluns al matí ha impulsat Tsunami Democràtic i ha obert la porta a "prendre les accions oportunes al respecte".