En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La crescuda del cabal del riu Ter al seu pas pel barri de Fontajau. / Foto: Eli Don (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha detallat que la caiguda d'arbres és un "fenomen usual" en aquest tipus de situacions, ja que "les arrels perden força".

Per això acaben caient empesos per la corrent de l'aigua. Madrenas ha afirmat que "és una de les qüestions que més preocupa" a l'Ajuntament a hores d'ara.

De fet, Madrenas ha alertat que entre les tres i les quatre de la tarda és el moment en què Girona viu "el pic més alt d'aigua" ja que s'hi suma tota la pluja que ha caigut aquest matí a diversos punts de la demarcació més l'aigua provinent del pantà de Susqueda.

De tota manera, ha avisat que a partir de les quatre de la tarda, l'aigua "s'estabilitzarà" i poc a poca anirà a la baixa, si tot va bé.

L'alcaldessa també ha subratllat que una de les principals preocupacions que tenen ara és la seguretat dels mateixos ciutadans, i és que creu que molts veïns i veïnes s'estan exposant a riscos innecessaris.

Per a Madrenas el fet que sigui "un dia assolellat i sense pluja" fa que els gironins vulguin "acostar-se a les lleres a veure què hi passa". Una situació que ha qualificat de molt perillosa sobretot per la caiguda d'arbres en moltes de les zones afectades.

"Aquí hi ha d'haver la corresponsabilitat de la ciutadania, s'ha indicat en moltes ocasions que no s'hi acostin perquè no es tracta d'un tema menor" ha recordat, "és un tema greu".

Des de primera hora del matí s'ha vist múltiples grups de persones acostant-se a les vores dels rius. Molts d'aquests s'han saltat els cordons policials i han accedit a llocs que prèviament havien estat vetats per la policía municipal.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la ciutadania "no abaixar la guàrdia" malgrat que la pluja hagi acabat. De fet, ha remarcat que hi ha una especial preocupació per "l'augment dels cabals" després de tantes pluges. Per això, el president ha assegurat que malgrat que "faci sol", la gent faci cas als consells de protecció civil.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha remarcat que treballar de dia "és més difícil" que fer-ho de nits, ja que la gent es mou per anar a la feina i fa altres tipus de desplaçaments. Tot i així, ha agraït la paciència i la comprensió de la ciutadania en les accions preses pels ajuntaments i protecció civil.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS